Nyheter

God jul og godt nyttår!

Året går mot slutten og vi gir her en oppsummering av tildelinger til den norske audiovisuelle bransjen i 2019.

18. desember 2019
Photo 1548861431 2b3a2da2a5c6

Gjennom ordningen Slate funding (pakke med 3-5 prosjekter) mottok fem norske produksselskaper til sammen over 8,5 millioner kroner i utviklingstilskudd. I tillegg mottok Cinenord Drama utviklingstilskudd til serien Wisting 2 gjennom ordningen Utviklingstilskudd for enkeltprosjekt.

To norske spillutviklere, Sarepta Studio og Red Thread Games mottok til sammen over 3 millioner kroner i tilskudd og er i utvikling med to nye dataspill, Project Thalassa og Dustborn.

Gjennom tilskuddsordningen for TV-prosjekter ble det i år gitt produksjonstilskudd til Håvard Fossum og Medieoperatørenes dokumentarfilm Meet the Cencors. Storyline Studios mottar også tilskudd som co-produsent på “Ollie”, en samproduksjon mellom Belgia, Norge og Irland.

Norske distributører har fått selektivt distribusjonstilskudd til å sette opp 13 europeiske filmer på landets kinoer. I ordningen Automatisk distribusjonstilskudd, tilskudd som baserer seg på antall solgte kinobilletter, vil det først komme resultater i 2020.

Den norske filmfestivalen fikk også i år videreført tilskudd til New Nordic Films i ordningen for markedsaktiviteter. Bergen Internasjonale Film Festival er partner i prosjektet KineDok, en alternativ distribusjonsplattform for dokumentarfilm organisert av Institute of Documentary Film. Universitetet i Oslo er partner i prosjektet Culture Underwater – Time capsules at the bottom of the sea, som har mottatt tilskudd gjennom en pilot for en ny tilskuddsordning; Bridging Culture and Audiovisual Content trough Digital.

Gratulerer til alle tilskuddsmottakere, vi gleder oss til nye resultater i 2020!

Se oversikt over årets tildelinger.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!