Nyheter

MEDIA-støtte til to norske spill

Sarepta Studio og Red Thread Games mottar utviklingstilskudd til to nye dataspill.

26. august 2019
Project thalassa
Project Thalassa (foto: Sarepta Studio)

Ved årets søknadsrunde for utviklingstilskudd til dataspill mottok Kreativt Europa MEDIA 139 søknader fra 24 land. Det ble gitt tilskudd til utvikling av 31 prosjekter som samlet mottar over 3,8 millioner euro.

Serepta Studio mottar € 150 000 til utvikling av Project Thalassa

Project Thalassa er er førstepersons psykologisk drama. Spillet kommer til PC og konsoll, og vil handle om en dypdykker i en tidsperiode tilsvarende 1900. Spillet vil ta opp tematikk som tap og traume.

Det å få disse midlene betyr ekstremt mye for utviklingen av prosjektet og for vårt studio. Det gir oss rom til å kunne investere mer i prosjektet og gjør at vi vil kunne levere noe av mye høyere kvalitet og med større fokus på historiefortellingen, sier Catharina Bøhler, daglig leder.

Sarepta Studio holder til på Hamar og produserer tankevekkende dataspill. Selskapet co-produserte sammen med Teknopilot det prisvinnende spillet My Child Lebensborn, som de sammen mottok en BAFTA-pris for i kategorien Games Beyond Entertainment våren 2019.

Red Thread Games mottar € 150 000 til utvikling av Dustborn

Dustborn er et nytt eventyrspill fra Red Thread Games, skaperne av Drømmefall og Draugen.

Året er 2030, tre årtier etter miljøkatastrofen som forandret alt og skapte en ny underklasse, de såkalte “Dustborn". Du spiller Pax: fengselsfugl, småkriminell, utstøtt — født med overmenneskelige krefter som er like mye en byrde som en gave. Med hjelp fra en gruppe utstøtte revolusjonære må hun smugle en viktig pakke forbi det fascistiske regimet som jakter på henne.

Dustborn er en tredjepersons fremtids-western; en landeveisreise gjennom et splittet land; og et politisk ladet eventyr med en stilisert tegneserie-estetikk i en fargerik dystopisk visjon av en verden ikke milevis fra vår egen.

Om tildelingen uttaler Ragnar Tørnquist:
- Den økonomiske støtten fra Kreativt Europa MEDIA, i kombinasjon med tilskudd fra Norsk filminstitutt, gjør det mulig for oss å utvikle en interaktiv verden og en historie som er unik, spennende og relevant — og et spill som vil treffe et globalt publikum, med temaer som er både relevante og viktige. Utviklingstilskudd som dette er utslagsgivende for små og uavhengige studioer som Red Thread, og vi setter enorm pris på støtten og mulighetene dette åpner opp for oss.

Red Thread Games ble stiftet høsten 2012 av Ragnar Tørnquist (Den Lengste Reisen, Drømmefall), og en av Norges mest erfarne spillprodusenter. Tidligere i år lanserte Red Thread Games fjord noir-eventyret Draugen, et spill som mottok utviklingstilskudd fra MEDIA i 2016.

Dustborn.jpg
Red Thread Games mottar utviklingstilskudd til Dustborn

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!