Nyheter

To norske prosjekter til dok.incubator

Det norske prosjektet Veien Hjem og den svensk-norske co-produksjonen Miraklet i Gullspång, er to av åtte prosjekter tatt ut til dok.incubator.

7. april 2021
171007811 3633080600153054 8299877707578477161 n
Veien Hjem/ White Lies (regi Emilie Beck, produsent Karianne Berge, Indie Film)

dok.incubator annonserte nylig de åtte internasjonale dokumentarprosjektene som er tatt ut til årets workshop. Blant årets deltakere finner vi to prosjekter tilknyttet Norge.

Veien Hjem/ White Lies (NO)
Regi Emilie Beck, klipper Christoffer Heie, produsent Karianne Berge, Indie Film

“Seks uker gammel ble Priyangika adoptert fra Sri Lanka til Norge og fikk navnet Kine. Siden hun var ni år gammel har hun lett etter røttene sine i Sri Lanka, men drømmen om å finne moren blir fort en komplisert virkelighet med skuffelser, konflikter og kulturelt kaos – og en etterforskning i konsekvensene og de lovlige sidene ved vestlig internasjonal adopsjon. Veien Hjem er en kreativ og observerende dokumentar der vi følger Kine Priyangika gjennom hennes søken etter identitet, tilhørighet og en følelse av hjemme.” Dette er regissør Emilie Beck sin første dokumentar innen langfilmformatet. Filmen er støttet av Norsk Filminstitutt og Viken filmsenter.

Miraklet i Gullspång (SE/NO)
Regi Maria Fredriksson, klipper Orvar Anklew, produsent Ina Holmkvist, Ballad Film

“Når norske Olaug selger sin leilighet i Sverige får hun sitt livs sjokk – og like forbløffet blir kjøperen og hennes søster, når de tre møtes på meglerkontoret. Olaug er uhyggelig lik deres avdøde storesøster, og snart avsløres en mørk familiehemmelighet.hemmelighet. Miraklet i Gullspång er en utrolig fortelling om familiebånd, tro og livsløgner, men også en film om livets merkverdigheter og det magiske ved tilværelsen.” Miraklet i Gullspång har tidligere mottatt har mottatt tilskudd fra Nordnorsk Filmsenter. Norsk co-produsent er Ragna Midtgard i Mer Film.

dok.incubator er et kursprogram som tar for seg dokumentarfilmer i tidlig klippefase. Kurset ønsker å inspirere deltakerne til å tenke på nye måter i forhold til internasjonal lansering, distribusjon, markedsføring og interaktivitet med publikum. Dok.incubator er støttet av Kreativt Europa MEDIA.

Les mer om årets prosjekter
Les mer om dok.incubator

171238334 3630651133729334 4409430549654067024 n
Miraklet i Gullspång (regi Maria Fredriksson, produsent Ina Holmkvist, Ballad Film)

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!