Nyheter

Syk pike og Titina krysser grensene i Europa

Med tilskudd fra MEDIA-programmet når de to norske filmene europeiske publikummere i opptil 19 land.

16. mars 2023
Films on the move. Kollage med filmplakater. Illustrasjon.
Films on the Move 2022

Gjennom tilskuddsordningen “Filmer over grensen” bidrar Kreativt Europa til å øke tilgjengeligheten av europeiske filmer i hele Europa. I 2022 mottok 30 filmer distribusjonstilskudd via europeiske salgsagenter. Blant disse var Syk pike og Titina som nå distribueres på kino eller via strømmetjenester i hhv. 14 og 19 europeiske land. De europeiske distributørene er tildelt til sammen € 1 278 679 for denne oppgaven. Begge filmene er utviklet med tilskudd fra Kreativt Europa MEDIA.

I andre runde av utlysningen mottok norske distributører til sammen € 168 723 av potten for distribusjon av 7 filmer. Til sammen har de norske distributørene programmert 11 av de 30 ikke-nasjonale europeiske filmene. Blant disse er spanske Ferskenlunden i Catalonia / Alcarràs (Arthaus) som vant Gullbjørnen i Berlin i 2022, danske Holy Spider (Mer Filmdistibusjon) som ble belønnet med en gullpalme for beste kvinnelige skuespiller i Cannes 2022 og svenske Ruben Östlunds Oscar-nominerte Triangle of Sadness (SF Studios). Både Ferskenlunden i Catalonia / Alcarràs og Triangle of Sadness konkurrerer i tillegg om Lux Audience Award som deles ut 14. juni.

Europakommisjonen har publisert en komplett oversikt med trailere fra alle de 30 filmene sammen med info om i hvilke land de har distribusjon: Films on the Move: bringing European audiovisual works closer to citizens.

Mediadeksken publiserer tildelingsresultater fra alle MEDIA-programmets tilskuddsordninger fortløpende på vår hjemmeside.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!