Nyheter

Lærerværelset vant Lux Audience Award

Den tyske Oscar-nominerte vinnerfilmen har norsk kinopremiere 3. mai.

17. april 2024
Flere personer er samlet i et rom. En dame i rød genser holder en kopp med begge hendene. Hun sitter bak en rad med pulter. I forgrunnen og bak henne sitter og står flere personer. Helt bakerst står flere bokhyller. Foto.
Lærerværelset, foto: Selmer Media

Lux Audience Award 2024 ble delt ut i en direktesendt seremoni fra EU-parlamentet i Brussel 16. april. Se den i opptak her.

Lux Audience Award hedrer europeisk filmer av høy kvalitet som evner å tematisere europeisk kultur og identitet, skape debatt om aktuelle tema og/eller bidra til å bygge broer. Både publikum og EU-parlamentets medlemmer stemmer frem vinnerfilmen blant de fem nominerte.

Lærerværelset handler om Carla Nowak, en dedikert lærer, som havner i sentrum av dramaet når en av elevene hennes mistenkes for tyveri. Drevet av en sterk rettferdighetssans begir Carla seg ut på dypt vann for å avdekke sannheten, og legger grunnlaget for en spennende utforskning av maktspillet på en ungdomsskole. Filmen beskrives om et stramt sammenvevd drama som grenser til lærerværelse-thriller, og dykker ned i de intrikate dynamikkene mellom lærere og elever innenfor rammene til det enkle, avgrensede miljøet.

En mann i dress holder en statuett formet som en filmrull. Ved siden av han står en dame i rød drakt og klapper. Foto.
Manusforfatter Johannes Duncker mottar Lux Audience Award 2024 © European Union 2024

Lærerværelset var Tysklands Oscar-kandidat og har høstet en rekke priser i hjemlandet. Den er regissert av Ilker Çatak og produsert av Ingo Fliess. Manusfortatter Johannes Duncker var til stede på seremonien og mottok prisen på vegne av teamet. Pressekonferansen, hvor også Ilker Çatak var med via link, kan ses her.

Lærerværelset settes opp på kino i Norge 3. mai. Selmer Media er den norske distributøren. De har mottatt MEDIA-tilskudd gjennom ordningen Filmer over grensen til lanseringen.

Lux Audience Award deles ut årlig og administreres av EU-parlamentet og European Film Academy. Mer om årets utdeling finner du her.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!