Nyheter

Fem filmer nominert til LUX Audience Awards 2024

20,000 Species of Bees, Fallen Leaves, On the Adamant, Smoke Sauna Sisterhood og The Teachers’ Lounge konkurrerer om den europeiske filmprisen.

4. september 2023
Bildekollage. Foto.
De nominerte til LUX Audience Award 2024

LUX Audience Awards hedrer europeisk filmer av høy kvalitet som evner å tematisere europeisk kultur og identitet, skape debatt om aktuelle tema og/eller bidra til å bygge broer. De nominerte ble annonsert under Venezia filmfestival fredag 1. september. Prisen deles ut for 4. gang våren 2024.

De nominerte til LUX Audience Awards 2024 er:

  • 20,000 SPECIES OF BEES, regi Estibaliz Urresola Solaguren (Spania)
  • FALLEN LEAVES, regi Aki Kaurismäki (Finland, Tyskland)
  • ON THE ADAMANT, regi Nicolas Philibert (Frankrike, Japan)
  • SMOKE SAUNA SISTERHOOD, regi Anna Hints (Estland, Frankrike, Island)
  • THE TEACHERS’ LOUNGE, regi Ilker Çatak (Tyskland)

De fem nominerte filmene blir tekstet til 24 EU-språk. EU-parlamentet vil arrangere fem hovedeventer hvor bl.a. regissørene av filmene er til stede i løpet av perioden september – mars, og i tillegg blir det lokale visninger av filmene. Publikum oppfordres til å se filmene (enten på kino eller VOD) og rangere dem. De som stemmer konkurrerer om å vinne en tur til Strasbourg hvor vinneren får delta på selve prisutdelingen og møte regissørene. Voteringen pågår frem til mars 2024 på denne nettsiden.

Publikumstemmene teller 50% og medlemmene av Europaparlamentets stemmer teller 50%. Prisutdelingen finner sted i Europaparlamentet i mars 2024.

Les mer om LUX Audience Awards her.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!