Nyheter

Harald & Sonja mottar MEDIA-tilskudd på € 1 000 000

Paradox-serien om kongeparets kamp for kjærligheten er ett av 26 prosjekter for TV og strømmetjenester finansiert av Kreativt Europa i denne runden.

11. april 2024
To menn i uniform står med hvert sitt sammenrullede papir. En dame i hvit drakt kikker på arket til den ene mannen. Alle smiler. Foto.
Harald & Sonja, foto: Ihne Pedersen / Paradox

Produksjonstilskuddet ble gitt i fjorårets 2. runde av tilskuddsordningen for produksjoner for TV og strømmetjenester som hadde søknadsfrist i mai 2023. Der var Harald & Sonja blant fire europeiske prosjekter som mottok € 1 million i EU-tilskudd hver. Totalt delte Kreativt Europa ut € 14 078 627 til de 26 prosjektene.

Harald & Sonja – 1 000 000 euro i produksjonstilskudd

Harald & Sonja (eng. tittel The Commoner) er den fantastiske historien om hvordan Norges konge og dronning kjempet i ni lange år for sin kjærlighet til hverandre. Serien skildrer hvordan de møttes og holdt liv i det umulige forholdet. Motstanden var stor i folket, pressen, regjeringen og hos Kong Olav. For at de skulle få gifte seg var de avhengig av Kongens velsignelse.

- Vi er utrolig glade for tilskuddet fra Kreativt Europa MEDIAHarald & Sonja. Det gjorde det mulig å filme i Irland/UK, og skildre de sterke båndene mellom den engelske og norske kongefamilien, som er et viktig bakteppe for å forstå hvordan tradisjoner og modernitet stod i kraftig motsetning i diskusjonene om Kong Harald skulle få sin Sonja, sier Stein B. Kvae, som produserer serien sammen med Finn Gjerdrum og Rebecca Mathinsen.

Serien er en samproduksjon mellom Paradox Film og irske Newgrange Pictures. Manus og regi er ved Vibeke Idsøe.

Harald & Sonja forventes å ha premiere på Amazon i 2025.

2023-resultat for ordningen

I første søknadsrunde mottok True Content Production Norway € 500 000 til Smugleren. Oppsummerer vi 2023-resultatene ble totalt produksjonstilskudd fra Kreativt Europa MEDIA til norske prosjekter € 1 500 000 til sammen fordelt på disse to dramaseriene. Det drøyer ennå en stund før resultatene for 1. søknadsrunde i 2024 kommer. Imens er det mulig å rekke årets andre søknadsfrist for ordningen som er 14. mai 2024 kl. 17.00.

MEDIA-desken legger ut tildelinger til norske prosjekter etter hvert som de publiseres på Kreativt Europas offisielle resultatside. Se alle tildelingene her.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!