Nyheter

MEDIA-tilskudd til Pål Sletaune-serie

True Content Production Norway har mottatt € 500 000 i produksjonstilskudd fra Kreativt Europa til Sletaunes nye serie Smugleren.

5. september 2023
En mann med hatt sitter midt i et mørkt rom fylt med tretønner. Lysståler kommer inn og treffer han ovenfra. En serie av Pål Sletaune. Hans første store prosjekt etter mesterverket 22. juli. Smugleren. Basert på en sann historie. Truecontent Production. Illustrasjon.
Smugleren, konseptplakat: True Content Production / Vidar T. Aune

Tilskuddet ble tildelt i første runde av ordningen for produksjoner for TV og strømmetjenester som hadde frist i januar 2023. Resultatene for andre søknadsrunde med frist i mai foreligger ikke ennå.

Smugleren – 500 000 euro i produksjonstilskudd

Smugleren (eng. tittel The Adrenalist) er basert på den sanne historien om Arthur Omre som før han ble kjent som forfatter, var en av de mest beryktede smuglere under forbudstiden i Norge på 1920 tallet. Smugleren er et eksistensielt gangsterdrama satt i en tid med finanskrise, storstreik og revolusjonære opptøyer. Smuglerbander herjer langs kysten, mens sexsymbolet Ernst Rolf forfører publikum på Chat Noir.

Manus og regi er ved Pål Seltaune (22. juli, Babycall) og serien produseres av Ole Søndberg og Renée Hansen Mlodyszewski for True Content Production Norway.

-Produksjonstilskuddet fra Kreativt Europa MEDIA er en viktig milepæl for finansieringen av serien Smugleren. Tildelingen markerer også vår strategi om europeisk samarbeide som vi har tro på styrker seriens internasjonale ambisjoner. Det er en enorm anerkjennelse av prosjektet og av en særdeles enestående filmskaper som Pål Sletaune. Vi ser frem til å gi publikum den eviggyldige historien om at selv om alt virker håpløst, så finnes det lys på den andre siden av regnbuen, særlig i en tid som er urolig som nå, sier produsentene Ole Søndberg og Renée Hansen Mlodyszewski.

Serien forventes å ha premiere på TV2 i løpet av våren 2025.

På vår hjemmeside legger vi fortløpende ut tildelinger til norske prosjekter etter hvert som de publiseres på Kreativt Europas offisielle resultatside. Se alle tildelingene her.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!