Nyheter

Tre norske nominasjoner til European Film Awards

Regissør Maria Sødahl og skuespiller Andrea Bræin Hovig er begge nominert til European Film Awards med filmen Håp, mens Sant & Usant og Gunda er nominert i kategorien Europeisk dokumentar.

10. november 2020
Håp
To nominasjoner til European Film Awards for Håp (foto: Motlys)

EFA har annonsert de nominerte til årets European Film Awards. Prisutdelingen arrangeres i år online og vil foregå over fem kvelder, fra tirsdag 8. – lørdag 12. desember.

Håp, skrevet og regissert av Maria Sødahl, er nominert til i kategorien beste regi, mens Andrea Bræin Hovig er nominert i kategorien beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i samme film. Filmen er produsert av Thomas Robsahm og Motlys.

-Det er stor stas å bli nominert for beste regi! Det er inspirerende for videre arbeid og en oppmerksomhet jeg ønsker å dele med resten av det fantastiske teamet på Håp, sier regissør og manusforfatter Maria Sødahl i en pressemelding fra NFI.

Andrea Bræin Hovig uttaler: – Dette er første gang en norsk skuespiller blir nominert til denne prisen, så å si at dette føles som en ære er tidenes største underdrivelse. Det å få denne internasjonale anerkjennelsen betyr svimlende mye for meg.

Gunda er nominert i kategorien Europeisk dokumentar. Filmen er produsert av Sant& Usant, regi er ved Victor Kossakovsky.

- Vi er overveldet over nyheten om at Gunda er nominert til til European Film Awards i kategorien European Documentary. Dette er til stor inspirasjon spesielt i disse tider, og vi vil takke alle de internasjonale distributørene som på tross av vanskelige tider i kinobransjen er dedikert til å fortsatt kjempe for filmens plass på det store lerettet. Det føles ekstra viktig nå å fortsette arbeidet med å produsere og distribuere norsk dokumentarfilm og dette er en stor inspirasjon for alle oss i Sant & Usant til å fortsette dette arbeidet, uttaler produsent Anita Rehoff Larsen.

Gunda er støttet av MEDIA gjennom Slate funding, mens Håp har mottatt tilskudd gjennom ordningen Selektiv distribusjon.

Ane Dahl Torp er også nominert som beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i den svenske filmen Charter, hvor Aage Aaberge og Nordisk Film Production Norge er co-produsent.

Les mer om European Film Awards

441 20191111131841958117

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!