Nyheter

Workshop med dokumentarformater og unge i fokus søker deltakere

Nordische Filmtage Lübeck arrangerer dokumentar-workshop om, med, av og for unge 3.-4. november under festivalens bransjegren Lübeck Meeting.

22. september 2022
© nordische filmtage  wolf dietrich turné
© Nordische Filmtage / Wolf-Dietrich Turné

Målet er å samle tyske, nordiske og baltiske ungdommer/unge voksne (fra 16 år og oppover) og bransjefolk fra ulike grener av industrien til en to-dagers internasjonal workshop. Hovedfokus blir på hvordan lage bedre dokumentarformater, ikke bare om, men også med, av og for unge. Kan samarbeid knytte dokumentarer nærmere det yngre publikummet, og hvordan skal bransjen tilpasse seg den kommende generasjonens ønsker og behov.

Programmet vil bestå av to case-studies (Tsumu -Where Do You Go With Your Dreams? og One in a Million), i tillegg til works-in-progress som skal inspirere 30-40 deltakere til å utforske dokumentarområdet om, med, av og for unge. Det legges opp til en åpen form med samhandling i fokus. Samarbeidet skal skje i små grupper, så vel som i plenum. Ved workshopens slutt skal gruppene presentere sine prosesser og eventuelle resultater i et hybrid-event for (dokumentar)bransjen.

Profesjonelle bransjefolk (filmskapere, produsenter, konsulenter, kommisjonærer, distributører etc.) som er nysgjerrige på eller har spesialfokus på dokumentarformater inviteres til å kontakte Laurin Dietrich: industry@nordische-filmtage.de, +49 157 7474 9724 for mer informasjon, gjerne innen 4. oktober 2022.

Workshopen arrangeres av DAE – Documentary Association of Europe, MOIN og Creative Europe Desk Hamburg, med bidrag fra Jugendjury of Filmbewertungsstelle og KIDS Regio.

Se invitasjon og program under.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!