Nyheter

Tilskudd til Red Thread Games og GuppyWorks

Kreativt Europa MEDIA har tildelt 3,75 millioner euro i utviklingstilskudd til 32 europeiske spillselskaper. Red Thread Games og GuppyWorks Norway er to av selskapene som mottar tilskudd.

13. august 2020
Spill svalbard.jpg
Svalbard ©Red Thread Games

Ved årets tildelingsrunde for utviklingstilskudd til dataspill er 32 europeiske spillselskaper tildelt totalt € 3 754 638. Totalt kom det inn 125 søknader fra 26 europeiske land.

Red Thread Games AS er tildelt € 150 000 i utviklingstilskudd til Svalbard

Svalbard er et historiedrevet Polar Punk-rollespill satt til et post-apokalyptisk arktisk landskap. Overlev en brutal og storslått spillverden ved å jakte, utforske og bygge — sammen med din pelskledde følgesvenn. Mot slutten av vårt århundre fører klimaforandringer og global krigføring til en destruktiv atomvinter. Generasjoner senere forsøker menneskeheten å gjenoppbygge sivilisasjonen — og nøkkelen til jordas fremtid ligger på Svalbard, i den sagnomsuste Arken.

Red Thread Games AS ble stiftet høsten 2012 og ledes av Ragnar Tørnquist. Red Thread utvikler spill for pc, konsoll og mobile plattformer. Studioet står blant annet bak spillene Dustborn og Draugen, som begge tidligere har mottatt tilskudd fra MEDIA.

Ragnar Tørnquist uttaler:
- Tilskuddet fra Kreativt Europa MEDIA er en positiv anerkjennelse av Svalbard som et produkt med internasjonalt potensiale, og et banebrytende spill med spennende og nyskapende mekanikker. Den økonomiske støtten betyr utrolig mye for et lite studio som oss, og vil muliggjøre høyere kvalitet på både innhold og teknologi. Vi gleder oss til å dele historien om Svalbard med resten av verden.

GuppyWorks Norway AS er tildelt € 150 000 i utviklingstilskudd til Welcome to the Jungle

De fleste som opplever Hans Scherfigs fargerike jungelmalerier blir betatt av bildenes intensitet. Det er som om man får en trang til å bevege seg inn maleriets univers og møte dyrene. Både fordi maleriene er utrolig flotte, men også fordi de viser en jungel hvor det – i motsetning til storbyjungelen som Scherfig beskrev gjennom bøker – er trygt å gå på oppdagelsesferd. I Welcome to the Jungle har vi en ambisjon om å skape en virtuell oppdagelsesreise for barn (og deres voksne) inn i Hans Scherfigs landskaper. I spillet vil man trenge dypere og dypere inn i det visuelle universet, leke med dyr og skape sin egen schervigske jungel, hvor man blander lek og kunst.

- Welcome to the Jungle trækker på en nordisk kunsttradition, og det gør det umiddelbart svært af finde privat finansiering, før projektets potentiale er dokumenteret. Derfor er den tidlige offentlige støtte helt afgørende for vores muligheder for at lykkes. Så det er vigtigt at Creative Europe går forrest og forhåbentligt baner vejen for andre finansieringspartnere, uttaler Per Rosendal, CEO i GuppyWorks Norway .

Guppyworks Norway er datterselskap til danske GuppyWorks og Kongo Interactive, som blant annet står bak spillet HCA – Prinsessen og fyrtøyet, om HC Andersen.

Tilskuddsordningen for utvikling av dataspill skal styrke europeisk spillbransje, gjennom å støtte innovativt innhold og kreativ historiefortelling, samt bidra til at spillene når sitt fulle internasjonale markedspotensiale.

Liste over hvilke selskaper som mottar tilskudd her.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!