Nyheter

Tre prosjekter mottar utviklingstilskudd

Den siste skilling, Fantefilm og Miso Film er tildelt til sammen €160 000 (1,5 millioner kroner) i utviklingstilskudd fra MEDIA.

22. november 2018
Richard storken 2
Richard Storken (c) Den siste skilling AS

Kreativt Europa MEDIA mottok i overkant av 300 søknader om utviklingstilskudd til enkeltprosjekt på denne runden. Totalt ble det innvilget tilskudd på over 3 millioner euro (28,6 millioner kroner) til 75 selskaper fra 23 europeiske land.

Den siste skilling AS mottar € 60 000 (572 000 kroner) til Richard Storken 2. Dette er produsent Kristine Knudsens oppfølger til den internasjonale animasjonssuksessen Richard Storken fra 2017, som ble solgt til over 155 land. Fantfilm Fiksjon mottar € 50 000 (477 000 kroner) i tilskudd til Krigsseilerne, et storslagent drama om norske sjøfolks innsats under andre verdenskrig. Miso Film mottar € 50 000 (477 000 kroner) til utvikling av Varsleren, en dramaserie om maktkamp og korrupsjon i norsk samfunnsliv.

Den siste skilling AS Richard Storken 2: Juvelens hemmelighet € 60 000
Fantefilm Fiksjon AS Krigsseilerne € 50 000
Miso Film AS Varsleren € 50 000

Richard Storken 2: Juvelens hemmelighet (Den siste skilling)
Richard, en foreldreløs spurv oppdratt av storker, må redde fuglene i oasebyen Ghardaia fra den tyranniske påfuglen Zamano. Sammen med sine venner, den disco-syngende undulaten Kiki og den overvokste dvergugla Olga, leter han etter en mytisk juvel som skal bringe frihet til alle. På sin eventyrlige søken finner han ikke bare kjærligheten i sitt liv, den dristige spurvegjeng-lederen Jasmin, men aksepterer endelig sin identitet og sitt opphav – at han er en spurv.

Krigsseilerne (Fantefilm Fiksjon)
Da andre verdenskrig brøt ut ble over 30.000 norske sjøfolk fanget på havet. Det var uskyldige gutter og menn som med ett fikk sin skjebne beseglet. Krigsseilerne er en dramatisk og storslagen film som behandler frykt, håp, desperasjon, og hva som befinner seg i dypet av menneske når alt håp er ute.

Varsleren (Miso Film)
Som økonomisjef i et av landets ledende advokatselskaper, har siviløkonomen Ida Waage nådd langt i en mannsdominert og tøff bransje. Ida er trygg på sin posisjon i selskapet, og handler derfor intuitivt da hun får en ukurant faktura på bordet: 4,5 millioner kroner skal utbetales til, et for henne, ukjent firma – uten noe som helst form for underlag. Ida nekter å underskrive fakturaen og tar opp saken videre internt, en beslutning som skal komme til å få dramatiske konsekvenser. Varsleren er fortellingen om hvordan én enkelt varsling utløser et livsomveltende drama, som får konsekvenser helt opp til det øverste av norsk samfunnsliv. For når man står opp mot makten, slår makten tilbake.

Med en drivende historie om maktkamp og korrupsjon som ytre ramme, skal vi dypt inn i de psykologiske, relasjonelle og politiske konsekvensene av å varsle. Demokratiet er skjørt, selv i et velfungerende samfunn som Norge. Vi tar ytringsfriheten som en selvfølge, men er vi villige til å forsvare den?

Varlsleren manusforfattere siv rajendam elisassen og anna bache wiig
Dramaserien Varsleren mottar utviklinstilskudd fra MEDIA. Manusforfattere er Siv Rajendram Eliassen and Anna Bache Wiig

Hele tildelingen og oversikt over støttede prosjekter her.

Formålet med ordningen Utviklingstilskudd for enkeltprosjekt er å øke kvaliteten i prosjektene, legge til rette for samarbeid på tvers av landegrensene og bidra til at prosjektet når sitt fulle internasjonale markedspotensiale. Tilskuddsordningen har to årlige søknadsfrister. Neste søknadsfrist for enkeltprosjekt er 18. desember 2018.

Oversikt over årets norske tildelinger finner du her.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!