Nyheter

Tre norske spill mottar tilskudd fra MEDIA

Spillselskapene Ravn Studio, Snowcastle Games og Agens mottar til sammen 3,6 millioner kroner i utviklingsstøtte til tre nye dataspill.

8. oktober 2018
Collage spill

Totalt ble det fordelt 3, 7 millioner euro (35 millioner kroner) i tilskudd til 30 europeiske spillselskaper. Kreativt Europa MEDIA mottok 132 søknader fra 24 ulike land. Med 10% av tildelingen og en suksessrate på 60% for norske søkere er dette svært gode resultater for Norge. 

Ravn Studio mottar 150 000 euro til Trolle og den magiske fela
Ravn Studio mottar utviklingsstøtte til spillet om Trolle og den magiske fela, som baserer seg på Alexander Rybaks barnebok ved samme navn. I spillet blir vi med inn i Trolles fantastiske eventyrverden full av forhekset natur og onde, magiske vesener. Utstyrt med halemagi og felas musikk som superkraft, må spilleren ta tilbake skogen og nedkjempe den maktsyke Hulderkongen. Trolle må lære seg små melodier, og låse opp nye haleferdigheter for å overvinne både fiender og terrengmessige utfordringer. Ironisk nok blir Trolles største svakhet, mangelen på hale, etter hvert det som gjør han til helten i spillet. 

Om tildelingen uttaler Creative Producer Tinka Town:
- Selvfølgelig betyr tildelingen veldig mye i forhold til å kunne realisere dette spennende prosjektet! Vi synes også det er flott at det gis støtte til nye, norske barneunivers med fine historier og gode verdier på en plattform som barn kjenner. Trolle og den magiske fela er et spill inspirert av norske folkeeventyr og norsk natur, samtidig som det har en tydelig internasjonal appell. Vi gleder oss til videre utvikling!

Trolle ravn

Snowcastle Games mottar 150 000 euro til Earthlock 2
Snowcastle Games mottar utviklingsstøtte til sitt andre spill i Earthlock-serien. Earthlock 2 er et lagbasert rollespill lagt til Umbra, en planet der den ene siden er i konstant mørke mens den andre bader i evig sollys. Inn i denne verdenen kastes et par barndomsvenner, nå gjenforent som voksne, som må finne og redde sine savnede familiemedlemmer. Eventyret de legger ut på vil ta dem fra Hetebeltets evige varme, gjennom paradiset Eventide til Nuunars evige mørke og kalde ødemark. I en verden som er i ferd med å dø av miljøødeleggelser fordi naturen har stanset opp, vil vennegjengen møte enorme naturlige, sosiale og politiske utfordringer.

Bendik Stang, CEO i Snowcastle Games sier om tildelingen: 
- Det er selvsagt veldig hyggelig med denne økonomiske støtten, men like viktig er anerkjennelsen og feedbacken fra panelet med europeiske industriveteraner. 

Earthlock2 snowcastle games

Agens mottar 85 000 euro til De tre små grisene
Agens mottar utviklingsstøtte til De tre små grisene, et eventyrspill for barn i førskolealder hvor man spiller rollene som både de tre små grisene – og den store stygge (og veldig sultne) ulven. Spilleren skal hjelpe grisene å flytte hjemmefra og bygge seg egne hus, før ulven selvsagt kommer for å blåse dem ned..  Klarer grisene å lure ulven i fella til slutt? Spillet er laget for nettbrett og mobiltelefon, og lages med en stor porsjon humor, til glede for små og litt større spillere.

Peter Måseide, Head of Games hos Agens sier om tildelingen:
- Nå kan vi lage en morsom og spennende spillopplevelse for de minste, uten å gå på kompromiss med den kvaliteten vi alltid ønsker å levere. Både små og store kan glede seg til De tre små grisene!

De tre små grisene agens

Formålet med tilskuddsordningen for dataspill er å styrke europeisk spillbransje gjennom å støtte innovativt innhold og kreativ historiefortelling, og bidra til at spillene når sitt fulle internasjonale markedspotensiale.

Les mer om MEDIAs tilskuddsordnignen for dataspill her.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!