Nyheter

Tre norske dataspill mottar MEDIA-tilskudd

Megapop, Rain og Skinny Bandit mottar til sammen € 450 000 i EU-midler til sine spill.

22. november 2023
Undervannsverden med to nymfelignede skapniinger. Illustrasjon.
Life Below, bilde: Megapop

I konkurranse med spillselskaper fra 25 europeiske land har tre norske spillprodusenter blitt tildelt full pott, € 150 000 hver, i utviklingstilskudd fra Kreativt Europa MEDIAs ordning for dataspill. Totalt ble 119 søknader evaluert i 2023-runden av denne tilskuddsordningen. I alt ble drøye 7,46 millioner euro fordelt på 56 mottakere.

Megapop – € 150 000 til utvikling av Life Below

Life Below er et korallrevbyggerspill, hvor du bygger opp det magiske livet i korallrevet fra bunnen av. Spillerne må opprettholde revet i det livet vokser frem, og etter hvert blir det et yrende system! Noe av det mest spennende med spillet er at utviklerne introduserer mange av farene i havet. Spillerne må derfor aktivt løse problemer rundt f.eks. plast, migrasjon av fremmede arter og ekstremvær.

Megapop gleder seg over tilskuddet: «Støtte fra Kreativt Europa er svært viktig for oss, både som en validering av at dette er et spennende og engasjerende konsept, men også for å gi oss tid til å utvikle spillet.», kommenterer Lise Hagen Lie.

Det prisvinnende studioet Megapop har over 20-års erfaring fra spillbransjen. De har laget dataspill både for PC og mobil, som Haxity, Trolls VS Vikings og Rob Riches. Teamet består av både erfarne veteraner og nye talenter.

En liten superhelt slår i stykker en stor blokk. Gnister fyker. Illustrasjon.
Mechanical Heart, bilde: Rain

Rain – € 150 000 til utvikling av Mechanical Heart

I Mechanical Heart tar Rain sin erfaring fra Teslagrad-serien og fortsetter å utforske mulighetene innenfor momentumdrevet platforming. De utvikler også en unik stop-motion lignende stil for spillet som benytter prinsipper fra nylig populariserte animasjonsteknikker.

-Støtte fra Kreativt Europa vil gjøre det mulig å satse større enn det som ellers ville vært mulig for oss. Det er ikke mange norske selskap som har lyktes med å få tilskudd til sine prosjekter, så det er en god gruppe å være en del av. For oss er det spesielt det visuelle uttrykket vi kommer til å være i stand til å forbedre, sier Rains Business VP, Marion Claireaux.

Rain er et spillselskap etablert i 2010, det er eid og drevet av dem som jobber der. De har utgitt en rekke spill til PC, Playstation, Xbox og Nintendo sine konsoller, bl.a. Teslagrad 2 og Girl Genius: Eventyr i Slottet Heterodyne. Spillene de lager er ikke alltid for alle, men de jobber hard med å gi spillerne en opplevelse de vil huske lenge.

Mechjetic. I et steampunkunivers står en en frosk i et brunt antrekk med briller. Den holder en skiftenøkkel i en hånd og viser V-tegn med den andre. Illustrasjon.
Mechjesty, bilde: Skinny Bandit

Skinny Bandit – € 150 000 til utvikling av Mechjesty

Mechjesty er et roguelike deckbuilder spill hvor du bygger din egen mech. Spillet foregår i en dystopisk steampunk-verden, hvor froskeprinsessen Frolein må samle inn deler til å bygge en mech som er sterk nok til å bekjempe Timer som har stjålet tiden.

-Å motta støtte fra Kreativt Europa MEDIA er et kvalitetsstempel som viser at vi har et unikt og spennende prosjekt på gang, det forsterker troen på oss selv, både som et team, men også på at vi har et spennende spill som spillere vil elske, sier Robin Ekeheien, CEO for Skinny Bandit.

Skinny Bandit er et Oslobasert studio med fokus på 2D-spill.

På vår hjemmeside legger vi fortløpende ut tildelinger til norske prosjekter etter hvert som de publiseres på Kreativt Europas offisielle resultatside. Se alle tildelingene her.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!