Nyheter

Series Lab Hamburg 2024

Med 20 deltakende serieprosjekter, 25 finansiører og 4 manuseksperter gikk Series Lab Hamburg av stabelen 18.-20. juni.

27. juni 2024
Gruppebilde tatt i Hamburg-havn. Foto.
Series Lab Hamburg 2024, foto: Jann Wilken

Series Lab Hamburg er et arrangement med fokus på manusutvikling av europeiske dramaserier, finansieringsmuligheter og nettverksbygging.

I løpet av tre intense dager i Hamburg, Tyskland, fikk 20 utvalgte team, bestående av europeiske manusforfattere og produsenter, jobbe med manuseksperter og presentere sine nye dramaserieprosjekter for hverandre. Ekspertpanelet besto av Claire Armspach, Miguel Machalski, Nayeem Mahbub og John Yorke.

Siste dagen pitchet teamene prosjektene sine for 25 internasjonale finansiører, bl.a. fra TV-stasjoner, salgsagenter, fond og strømmetjenester. Det ble også rom for sosiale aktiviteter i løpet av oppholdet, bl.a. en båttur langs havna.

Den norske produsenten Gudny Hummelvoll deltok med prosjektet Shadow War (tidl. Shadow State) som har fått utviklingstilskudd fra Kreativt Europa MEDIA. Sammen med seg hadde hun manusforfatter Alex Kendell. Under Series Lab fikk de verdifull feedback som de tar med seg videre i manusutviklingen.

Spenningsserien Shadow War er en samproduksjon mellom Norge, Finland og Tyskland. Den er inspirert av bestselgeren “Putin’s Trolls” av Jessikka Aro.

Series Lab Hamburg arrangeres av MEDIA-desken i Hamburg sammen med bl.a. ZDF Studios, filmfondet MOIN og Letterbox Filmproduktion, og med støtte fra Kreativt Europas MEDIA-desker i Belgia, Danmark, Finland, Flandern, Frankrike, Irland, Italia, Luxemburg, Nederland, Norge, Spania, Sveits, Sverige og Østerrike.

For mer info om Series Lab Hamburg 2024 se saken: Boost your high end series!

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!