Nyheter

Seks norske selskaper mottar slate funding

Kreativt Europa MEDIA har tildelt € 1 190 000 (over 12,7 millioner kroner) i utviklingstilskudd til seks norske produksjonsselskaper.

5. august 2020
Kuppel 16 kredit tordenfilm joachimbarrum
Tordenfilm mottar tilskudd til utvikling av serien Kuppel 16 ©Joachim Barrum/Tordenfilm

Ved årets tildelingsrunde for slate funding (utviklingstilskudd til 3-5 prosjekter) er 71 europeiske produksjonselskaper tildelt til sammen € 12 477 925 (nærmere 134 millioner kroner). Til denne søknadsrunde kom det inn 147 søknader fra 27 land.

Tordenfilm mottar € 200 000 til utvikling av tre dramaserier og en spillefilm. Blant prosjektene finner vi sci-fi serien Kuppel 16, som Tordenfilm og serieskaper Thomas Seeberg Torjussen utvikler for NRK Super. Dette er Torjussens neste serie etter ZombieLars (hvor sesong 2 og 3 også mottok MEDIA-tilskudd gjennom slate funding). Ungdomsmusikalen Discosatan er også med i slaten. Filmen skrives av Helena Nielsen og er basert på et manus av Vera Micaelsen, med Atle Knudsen tilknyttet som regissør.

Eric Vogel uttaler:
- Å motta slate-finansiering for andre gang på like mange forsøk betyr utrolig mye for et uavhengig selskap som vårt. Det gir fleksibilitet og kontinuitet i utvikling, som er avgjørende for å sikre kvalitet. Dette er verdier vi holder høyt. Det er også en invitasjon til å jobbe enda mer internasjonalt i co-produksjon og distribusjonssamarbeid med europeiske partnere. Å motta Slate-finansiering fra Creative Europe MEDIA er dessuten et svært trangt nåløye å komme gjennom, som igjen gir oss selvtillit på at vi jobber med gode folk og gode idéer – at vi har gjort i det minste noe riktig! Det skal vi nå fortsette å gjøre.

Ape&Bjørn mottar € 190 000 til utvikling av fire prosjekter. I slaten er det tre fiksjonsfilmer og en thrillerserie. To av spillefilmene som skal utvikles er debutfilmer og en av filmene er en komedie som utspiller seg på Island. Det er første gang Ape&Bjørn mottar slate funding, men selskapet har tidligere mottatt utviklingstilskudd fra MEDIA til ungdomsfilmen Psychobitch.

Fenomen tv film og scene mottar også sin første slate funding. Tilskuddet på € 200 000 skal gå til utvikling av fire prosjekter. Fenomen har en variert slate som består av en kinodokumentar, to dramaserier og en spillefilm. Blant prosjektene som skal utvikles finner vi dramaserien Føkk miljøet (arbeidstittel), som beskrives som en kjærlighetshistorie mellom en klimaforkjemper og en klimafornekter. Til prosjektet har Fenomen knyttet til seg regissør Rebekka Kjellmann. Serieskapere er Karina Lystad, Kristin Vestreim, Tom Marius Kittilsen. Fenomen utvikler også Spitzbergen, en dramaserie basert på boken Om hundre år er allting glemt av Per Arne Totland.

- En slik tildeling er en stor anerkjennelse av Fenomen, og viser at prosjektene har stort internasjonalt potensiale. En bedre start på høsten kan man knapt få, så nå gleder vi oss til å gå i gang med videre utvikling av prosjektene, sier Tom Marius Kittilsen, ansvarlig produsent i Fenomen.

Føkkmiljøet artwork utenlogo
Fenomen mottar tilskudd til utvikling av Føkk miljøet (arbeidstittel) © Fenomen

Maipo Film mottar € 200 000 i tilskudd til fire prosjekter. Produsent Cornelia Boysen forteller at de skal utvikle tre spillefilmer og en serie:

- Prosjektene er variert og vi har både prosjekter for familiepublikummet og for den kresne horrorfan. Støtten er helt avgjørende for utviklingsarbeidet i Maipo Film.

Kvitebjorn
Maipo Film skal utvikle prosjektet Kvitebjørn (internasjonal tittel Valemon). Konseptbilde ©Nikolai Lockertsen/ Maipo Film

4 1/2 mottar € 200 000 til utvikling av fire prosjekter. Selskapet har tidligere fokusert på spillefilm, men satser nå også på serier. I slaten har de to filmer og to serier:

- At vi fikk tilslag på utviklingssøknaden betyr at vi får en ekstra god mulighet til å jobbe godt med de prosjektene som vi satser på akkurat nå. 4 ½ har ikke tidligere produsert serier, men som er en del av vår strategi fremover. Bak prosjektene, som er med i slaten, er det både ferskere og veldig erfarne kreative talenter, og som utfolder seg i solide genreserier og film. Disse skal vi ta godt vare på fremover, og for 4 ½ får denne tildelingen en effekt med umiddelbar positiv virkning, sier Ingvild Evjemo, produsent i 4 1/2.

Oslo Pictures mottar sin første slate funding. Selskapet er tildelt € 200 000 og skal utvikle fem prosjekter. De har en bred og variert slate bestående av både spillerfilmer, dokumentar, animasjon og serie.

Produsentene Dyveke Bjørkly Graver og Thomas Robsahm forteller:
- I et selskap med ambisjoner om å produsere film- og tv-prosjekter med høy kunstnerisk kvalitet, så vil midlene fra MEDIA gi oss tid og mulighet til å tilpasse strategien for hvert av de egenartede prosjektene videre og gi større rom for å gi prosjektene det de trenger for å oppnå våre mål på lang sikt. I slaten har vi en bred portefølje bestående av spillefilmer, en dokumentarfilm, en animasjonsfilm for barn og en TV-serie. Noen av prosjektene er med regissører og manusforfattere vi har hatt samarbeid med over lengre tid og andre er nye samarbeid som vi ser frem til å videreutvikle. MEDIA-støtten betyr ekstra mye i en periode hvor det å sette i gang filmprosjekter er mer usikkert og uforutsigbart enn på lenge på grunn av Covid-19.

Tiny dancer   foto rune bendiksen
Oslo Pictures skal utvikle dokumentarfilmprosjektet Tiny Dancer sammen med regissør Tommy Gulliksen © Rune Bendiksen

Oversikt over hvilke europeiske selskaper som mottar slate funding finner du her. Les mer om tilskuddsordningen slate funding her.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!