Nyheter

Flukten over grensen nominert til EFA Young Audience Award

Flukten over grensen er en av tre filmer nominert til EFA Young Audience Award. Nå skal en jury bestående av 3000 unge europeiske filmentusiaster stemme fram en vinner.

10. mars 2021
Flukten over grensen
Flukten over grensen (foto: Maipo Film)

Flukten over grensen er nominert til prestisjetunge EFA Young Audience Award. EFA (European Film Awards) har nominert tre filmer som nå skal vises digitalt for 3000 unge jurymedlemmer i 38 land.

Flukten over grensen, regissert av Johanne Helgeland, konkurrerer mot den irske animasjonsfilmen Wolfwalkers (Tomm Moore og Ross Stewart) og itialienske Pinnochio (Matteo Garrone).

Det er Kristiansand Barnefilmfestival som organiserer den norske juryen. Er du mellom 12-14 år kan du søke om å bli med innen 5. april. Vinneren kåres ved en online prisutdeling den 25. april.

Om Flukten over grensen
Handlingen foregår i Desember 1942. Fire barn er på flukt fra nazistene. Målet er Sverige. Sarah og Daniel er jøder og skal sendes ut av landet. De har gjemt seg i kjelleren til Otto og Gerdas familie, men nå er de oppdaget og foreldrene arrestert. Otto og Gerda bestemmer seg for å hjelpe sine nye venner videre. Det blir en flukt på liv og død. Heldigvis møter de gode hjelpere underveis. Men hvem kan de egentlig stole på? Flukten Over Grensen er en spenningsfilm inspirert av historiske hendelser om frykt, tillit og vennskap, og om stort mot hos små mennesker.

Flukten over grensen er regissert av Johanne Helgeland, med manus av Maja Lunde. Produsent er Cornelia Boysen for Maipo Film.

Les mer om de nominerte filmene

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!