Nyheter

MEDIA-støttede dataspill lansert i 2019

Tretten MEDIA-støttede dataspill ble lansert i 2019, deriblant de tre norske spillene Draugen, Moons of Madness og Smoothie, Albert Åberg.

9. januar 2020
Draugen screen closeup lissie
Draugen @Red Thread Games

Kreativt Europa MEDIA gir tilskudd til utvikling av nye narrative dataspill. Målet er å styrke europeisk spillbransje, støtte opp om innovativt innhold og kreativ historiefortelling, samt bidra til at spillene når sitt fulle internasjonale markedspotensiale.

Neste frist for å søke utviklingstilskudd til dataspill er 12. februar 2020.

I 2019 ble tretten MEDIA-støttede spill lansert:

Fimbul

Fimbul kombinerer intense vikingkamper med en spennende historie. Du spiller en norrøn kriger og befinner deg i Fimbulvinteren, den siste vinteren før Ragnrok. Du må bekjempe jotner og troll for å forsøke å redde Midgard. Spillet er utviklet av det danske selskapet Zaxis.

Tilgjengelig på Steam / PS4 / Xbox One / Nintendo Switch

Smoothie, Albert Åberg

Norske Hyper Games er tilbake med et nytt spil om Albert Åberg, som retter seg mot barn i alderen 3 – 7 år. Denne gangen skal du hjelpe han med å dyrke og samle ingredienser slik at dere kan finne opp morsomme smoothies. Hvor skjuler de beste ingrediensene seg?

Tilgjengelig på Google Play og App Store.

Astrologaster

En astrologisk komedie satt i Shakespears London. Du spiller rollen som notoriske Doctor Simon Forman og behandler dine pasienter med medisinsk astrologi. Spillet er utviklet av Nyamyam i England.

Tilgjengelig i App Store / Steam / Itch

Layers of Fear 2

Et spill som beskrives som utforskende psykologisk horror. Du spiller en skuespiller om bord på et gammelt passasjerskip, hvor mystiske og bisarre ting foregår. Spillet er utviklet av Bloober Team i Polen.

Tilgjengelig på Steam / Xbox One / PS4

Draugen

Draugen er en førstepersons psykologisk thriller, en fjord noir, som utspiller seg på det norske nordvestlandet i oktober 1923. Utforsk en naturskjønn kystbygd sammen med din gåtefulle følgesvenn, i søking etter din forsvunne søster. Utviklet av norske Red Thread Games.

Tilgjengelig på Steam / GOG. Kommer snart på Xbox One og PS4.

Eugenics

Et humoristisk spill som tar opp viktige spørsmål knyttet til temaet genmanipulasjon. Du spiller en genforsker i kolonien UT-OP-I4. Vil du bidra til å utvikle en bedre verden eller ønsker du å bli rik ved å gå på kompromiss med ditt moralske kompass? Utviklet av Mi-Clos Studio i Frankrike.

Tilgjengelig på Steam.

Lightstep Chronicles

Et mørkt sci-fi eventyrspill hvor du befinner deg ombord på et forlatt romskip og må samarbeide med en ødelagt robot for å finne ut hva som har skjedd. Spillet er utviklet av det serbiske selskapet Eipix Entertainment.

Tilgjengelig på Steam.

Mutazione

Kais bestefar har skrantende helse, og hun reiser for å hjelpe ham i den mystiske småbyen Mutazione, et sted med vakre samlingsplasser, magiske hager, nye venner og gamle hemmeligheter. En såpeopera med mutanter der småbysladder møter det overnaturlige. Utviklet av Die Gute Fabrik i Danmark.

Tilgjengelig på Apple Arcade / PS4 / Steam / Itch / Game Jolt / GOG

Cardpocalypse

Et single player spill som tar deg tilbake til 90-tallet. Her må du skaffe deg nye venner, vinne kortspill ved å tøye reglene, bli en Mega Mutant Power Pet master, samtidig som du forsøker å redde verden. Utviklet av irske Gambrinous.

Tilgjengelig på Nintendo Switch / Xbox One / Discord / Apple Arcade

Trine 4 – The Nightmare Prince

En ny utgivelse i Trine-serien. Amadeus the Wizard, Zoya the Thief og Pontius the Knight er tilbake og har blitt sendt ut for å hente prins Selius. Prinsen lider av intense, mørke drømmer som, på grunn av hans magiske evner, kan skape kaos i verden. Det ligger an til å bli et spennende oppdrag gjennom fantastiske eventyrlandskap som er fulle av farer. Spillet er utviklet av Frozenbyte i Finland.

Tilgjengelig på Steam / Nintendo Switch / PS4 / Xbox One.

Tangle Tower

Et mord finner sted på Tangle Tower og du skal løse mysteriet gjennom å etterforske merkelige ledetråder og mistenkelige personer. Spillet er utviklet av SFB Games i England.

Tilgjengelig på Steam / Nintendo Switch / Apple Arcade

Moons of Madness

Moons of Madness er et historiedrevet kosmisk horrorspill fortalt i førstepersonsperspektiv, der vitenskapelig utforskning av Mars møter frykten for det overnaturlige fra Lovecrafts bøker. Spillet er utviklet av Tønsberg-baserte Rock Pocket Games.

Tilgjengelig på Steam. PS4 og Xbox One fra 21. januar.

BLACKSAD: Under the Skin

En korrupsjonsskandale i New Yorks underverden etterforskes av den karismatiske detektiven John Blacksad. Spillet er basert på den spanske tegneserien Blacksad av Juan Díaz Canales og Juanjo Guarnido. Utviklet av Pendulo Studio og Anuman Interactive (Spania/Frankrike).

Tilgjengelig på Steam / Nintendo Switch / PS4 / Xbox One / GOG.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!