Nyheter

European Showrunner Programme

Runde to av mentorprogrammet for showrunnere har åpnet for påmelding. Søknadsfrist 3. april.

15. februar 2023
European Showrunner Programme, Training, Mentoring & Industry Talks on Showrunning in Europe. ifs-logo. Grønne TVer på grønn bakgrunn. Illustrasjon.
European Showrunner Programme © iStock.com/akinbostanci

I 2022 lanserte ifs Internationale Filmschule Köln; European Showrunner Programme, et innovativt initiativ med fokus på showrunner-posisjonen i Europa.

Julie Skaufel (Hjem til jul) var blant deltakerne i første runde. Hun sier:
«Programmet har hjulpet meg å finne styrke og har utviklet mine lederegenskaper som forfatter og showrunner, både i de prosjektene jeg jobber med nå og fremtidige prosjekter. Fellesskapet jeg har funnet med de andre i samme rolle hjelper og guider meg når jeg støter på utfordringer i jobben.»

European Showrunner Programme består av to moduler:

  • European Showrunner Training – et seks måneders deltidsopplærings- og mentorprogram for håpefulle showrunners, som er rettet mot erfarne serieforfattere.
  • European Showrunner Think Tank – dedikert til å diskutere, definere og etablere showrunners rolle i Europa. Tenketanken flankerer mentorprogrammet.

Andre utgave av European Showrunner Training har oppstart i juni 2023. Programmet ledes av den anerkjente danske forfatteren og showrunneren Jeppe Gjervig Gram (Borgen, Follow the Money).

Initiativet er finansiert av Kreativt Europa MEDIA og Film- und Medienstiftung NRW. Netflix og Think Tank er bransjepartnere og TV Drama Vision Gøteborg, Series Mania og Seriencamp nettverkspartnere.

Det arrangeres et digitalt infomøte 14. mars for de som vurderer å søke. Der vil en bl.a. kunne få svar på spørsmål om innholdet, krav som stilles til søkeren og selve søknaden. Meld deg på til møtet her.

Søknadsfrist: 3. april.

Mer info om European Showrunner Programme finner du her.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!