Nyheter

European Film Forum fra Berlin

European Film Forum fra Berlin finner sted online tirsdag 2. mars kl 11 – 13. Konferansen har tittelen Fremtidsperspektiver for den audiovisuelle industrien i Europa.

24. februar 2021
Skjermbilde

Covid-19 har endret filmbransjen på måter vi aldri kunne se for oss da fjorårets Berlinfestival gikk av stabelen, som den siste store fysiske festivalen før pandemien. Til tross for at store deler av filmbransjen fortsatt er i krise, er det også deler av verdikjeden hvor det finnes vekst og utvikling.

Det nye sjuårsprogrammet for Kreativt Europa skal bidra til skape en robust og konkurransedyktig europeisk filmindustri. Selv om det nye programmet er en videreføring av tidligere Kreativt Europa-program, er det også store endringer på gang. Først og fremst et betydelig større budsjett, som forhåpentligvis vil bidra til å gjenoppbygge den audiovisuelle sektoren i Europa.

Tirsdag 2. mars møter sentrale europeiske bransjeaktører representanter for Europaparlamentet og EU-kommisjonen for å diskutere fremtidsanalyser og perspektiver for veien ut av pandemien.

Program

Perspectives for the Future of the Audiovisual Industry in Europe

11:00 Velkommen v/ AC Coppens, moderator

11:05 Åpning v/ Sabine Verheyen, MEP, Chair of the Committee on Culture and Education, European Parliament

11:15 Samtale mellom Dennis Ruh, European Film Market og Lucia Recalde, Audiovisual Industry and Media Support Programmes, European Commission

11.25 Panelsamtale med Karin Anell (Wildside), Rikke Ennis (REinvent Studios), Danielle Giroux (Atlas V), Christof Papousek (Constantin-Film Group of Companies  – Cineplexx Austria & SEE), Jaume Ripoll (Filmin)

12.55 Avsluttende kommentar v/ Lucia Recalde, Audiovisual Industry and Media Support Programmes, European Commission

Konferansen strømmes her

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!