Nyheter

Europakommisjonens “European Green Deal” mottar Prix Film4Climate

Den nyetablerte bærekraftsprisen deles ut under European Film Awards hvor president Ursula von der Leyen vil ta imot utmerkelsen.

2. desember 2022
Ursula von der leyen foto etienne ansotte
Ursula von der Leyen, foto: Etienne Ansotte

European Green Deal er EUs ambisiøse plan om å gjøre Europa til verdens første klimanøytrale kontinent innen 2050. Planen, som ble lansert av kommisjonen i 2021 under von der Leyens presidentskap, blir første mottaker av Prix Film4Climate. Prisen deles ut til et enestående europeisk bidrag til bærekraft innen filmområdet, står det i pressemeldingen fra European Film Academy.

Bærekraftsprisen er et samarbeid mellom EFA og Connect4Climate som er Verdensbankens program for å kommunisere klimakamp på kreative måter. Dette gjøres via kampanjer, sterke historier, ved å løfte frem unge stemmer og gjennom å mobilisere publikum med målrettede initiativer som Films4Climate-prisen.

Prix Film4Climate blir delt ut av 3 ungdommer fra European Film Club, og vinneren får et tre fra vertslandet for European Film Awards. Treet skal plantes lokalt i etterkant av seremonien. I år er Island vertskap for filmprisutdelingen. Den 10. desember er det duket for den 35. utgaven av MEDIA-støttede European Film Awards i Reykjavik.

Les mer i pressemeldingen fra European Film Aacademy her.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!