Nyheter

Emmy til Atlantic Crossing

Cinenord og den MEDIA-støttede dramaserien Atlantic Crossing har vunnet den internasjonale Emmy-prisen i kategorien beste tv-film/miniserie.

23. november 2021
Fe2e6ffxeaiwd23
Foto: International Emmy Awards

Manusforfatter Alexander Eik, produsent Silje Hopland Eik og skuespiller Sofia Helin mottok den prestisjefylte Emmy-statuetten under prisutdelingen i New York mandag 22. november. Atlantic Crossing var nominert i kategorien beste tv-film/miniserie, i konkurranse med den britiske serien Des, sør-koreanske It’s Okay to Not Be Okay og brasilianske Todas As Mulheres do Mundo/ All the Women in the World.

– Dette er helt fantastisk. Hvem skulle tro dette da vi sto og frøs rumpa av oss på settet. Vi har jobbet med Atlantic Crossing i ni år fra vi begynte til vi var ferdige, så det føles utrolig godt å få denne prisen, sa Alexander Eik til NRK.

Atlantic Crossing er en dramatisering av Kronprinsesse Marthas politiske rolle under 2. verdenskrig. Serien skapte mye debatt og høye seertall da den ble vist på NRK høsten 2020, og interessen har vært stor også internasjonalt med salg til over 30 land. Atlantic Crossing er produsert av Cinenord Drama v/ Silje Hopland Eik, med tsjekkiske Sirena Films og irske Ripple World Pictures som co-produsenter. Serieskaper og regissør er Alexander Eik. Han har også skrevet manus sammen med Linda May Kallestein.

Atlantic Crossing mottok i 2018 det som da var høyeste mulige tilskuddsbeløp fra Kreativt Europa MEDIA, € 1 million, gjennom ordningen Produksjonstilskudd til prosjekter for tv og strømmetjenester.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!