Nyheter

Atlantic Crossing til Canneseries

MEDIA-støttede Atlantic Crossing, produsert av Cinenord, får sin internasjonale premiere under Canneseries.

27. februar 2020
Atlantic crossing foto dusan martincek cinenord beta film nrk
Atlantic Crossing (foto: Dusan Martincek/ Cinenord/ Beta Film/ NRK)

Atlantic Crossing er tatt ut til hovedkonkurransen til Canneseries, som består av ti internasjonale serier. Den internasjonale premieren finner sted i Festivalpalasset i Cannes mandag 30. mars, og prisutdelingen finner sted under en gallaforestilling onsdag 1. april. Det deles ut priser for beste serie, beste skuespiller, beste manus og beste musikk. Seriefestivalen Canneseries foregår 27. mars – 1. april, samtidig som det store tv-markedet MIPTV i Cannes.

Om Atlantic Crossing
Atlantic Crossing er basert på den utrolige og sanne historien om norske kronprinsesse Märthas kamp for å støtte sitt land under den mest skjebnesvangre periode i moderne tid: Den andre verdenskrig. Etter en halsbrekkende flukt fra nazistene ble hun tvunget til å adskilles fra sin mann og krysse Atlanterhavet for å søke tilflukt i USA. Der blir hun raskt trukket inn i et forhold til verdens mektigste mann: president Franklin D. Roosevelt. Kronprinsessen oppdager at hun har politisk innflytelse, og trer ut av sin beskyttede tilværelse. Gjennom store prøvelser vokser hun til å bli en usynlig, men sentral, maktfigur i Washingtons politiske kulisser. Atlantic Crossing er en inspirerende historie om oppvåkning, transformasjon, frigjøring og personlig vekst. En historie om krig og kjærlighet.

Atlantic Crossing produseres av Silje Hopland Eik og Cinenord Drama, med tsjekkiske Sirena Films og irske Ripple World Pictures som co-produsenter. Serieskaper og regissør er Alexander Eik. Han har også skrevet manus sammen med Linda May Kallestein. I rollene finner vi Sofia Helin som kronprinsesse Märtha, Tobias Santelmann som kronprins Olav og Kyle MacLachlan som president Roosevelt. Serien skal sendes på NRK i 2021.

Atlantic Crossing mottok i 2018 høyeste mulige tilskuddsbeløp fra Kreativt Europa MEDIA, € 1 million, gjennom ordningen TV-prosjekter.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!