Nyheter

Anita Rehoff Larsen årets norske Producer on the Move

Dokumentarfilmprodusenten fra Sant & Usant er utvalgt til programmet som gjennomføres for 25. gang i år.

30. april 2024
Bildecollage med portrettbilder. Producers on the move! Foto/illustrasjon.
Producers on the Move 2024, foto: EFP

Producers on the Move er et årlig produsentforum i regi av European Film Promotion (EFP). Initiativet har mottatt tilskudd fra MEDIA og skal løfte frem talentfulle europeiske produsenter ved å tilby dem et skreddersydd program som gir mulighet for å møte nye samarbeidspartnere, utvikle seg faglig og utvide sitt profesjonelle nettverk.

Seleksjonsprosessen er et nåløye i seg selv, og utvelgelsen baserer seg både på poengsystem basert på erfaring som produsent/samprodusent i tillegg til internasjonale salg, distribusjon og festivaldeltakelse med tidligere filmer, samt at produsenten har et nytt filmprosjekt egnet for internasjonal co-produksjon. I år har Producers on the Move 25-års jubileum. Programmet Anita Rehoff Larsen og de 19 andre europeiske produsentene deltar på foregår online og under filmfestivalen i Cannes i perioden 16.-20. mai.

Om Anita Rehoff Larsen

Anita Rehoff Larsen har vært medeier i Sant & Usant siden 2012, og har produsert filmer av nye talenter og etablerte regissører. Hun har produsert prisvinnende dokumentarer som Viktor Kossakovskys Gunda, som hadde premiere på Berlinalen i 2020, Tone Grøttjord-Glennes Hot Docs-konkurrent Alt det jeg er, og Corinne van der Borch og Tone Grøttjord-Glennes Sisters on Track vist på Tribeca i 2021. Anita har også jobbet med flere internasjonale samproduksjoner, inkludert den Oscar-nominerte filmen Writing with fire og Sundance-prisvinneren President i 2022.

Sant & Usant var blant produksjonsselskapene som mottok slate-tilskudd fra Kreativt Europa MEDIA i 2022.

Portrett i halvfigur. Foto.
Anita Rehoff Larsen, foto: Sant & Usant / EFP

Les mer om Anita og de andre utvalgte produsentene til Producers on the Move 2024 her.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!