Nyheter

Slate-støtte fra MEDIA til tre norske produksjonsselskaper

Maipo Film, Sant & Usant og Storm Films har mottatt utviklingstilskudd fra Kreativt Europa på til sammen 675 000 euro til sine pakker med 3-5 prosjekter.

13. mars 2023
En ung kvinne smiler og ser mot høyre. Vinden blåser i håret hennes. Hun har på seg en hvit høyhalset strikkegenser med en blå anorakk over. I bakgrunnen skimtes en hvit strand. Foto.
Anne Regine Ellingsæter i rollen som Anna, her i sesong 2 av Lykkeland, foto: Maipo Film/NRK

De norske slate-søknadene var 3 av 147 som ble vurdert i 2022-runden av tilskuddsordningen til Kreativt Europa. I alt ble 17 905 000 euro fordelt på 86 tilskuddsmottakere fra 17 ulike europeiske land.

Maipo Film mottar € 370 000 til utvikling av to spillefilmer og tre dramaserier

Maipos slate består blant annet av Bård Breiens spillefilm Havnaa og Lykkeland sesong 3. Prosjektene er ambisiøse og med et stort internasjonalt potensial. Maipo har gjennom denne slaten et særlig ønske om å sette fokus på relevant og aktuelt innhold som miljø og politikk, dette er blant annet Lykkeland 3 et godt eksempel på.

- Slatetilskudd fra Kreativt Europa er essensielt for å sikre kontinuitet i utvikling av nye prosjekter i et selskap som Maipo Film. Det gir oss mulighet til å satse på prosjekter vi tror på i en fase hvor finansiering fra andre parter er vanskelig. En utviklingsslate som dette sikrer at flere av våre prosjekter realiseres, sier produsent Cornelia Boysen.

Maipo Film er en av landets ledende aktører inne produksjon av spillefilm og dramaserier. Med over 40 produksjoner bak seg siden oppstarten i 2000, har selskapet et solid fundament i det norske og internasjonale markedet med produksjoner som Elling, Lykkeland, Flåklypa-trilogien og de to Askeladden-filmene.

Sant & Usant mottar € 90 000 til utvikling av tre dokumentarer

Sant & Usants slate består av tre helaftens dokumentarfilmer. Blant prosjektene finner vi en ny film av regissøren bak Gunda, Victor Kossakovsky, som igjen samarbeider med fotograf Egil Håskjold Larsen. De to andre filmene produseres med nye regissører i selskapet. The other side of silence, med ide og manus av Gerd Fleischer regisseres av Dheeraj Akolkar. Nordic star, morning calm, etter en ide og manus av Aino Rinhaug, skal regisseres av Shirley Kim-Ryu.

To menn står på hver sin side av kamera. Det er påmontert en stang på kameraet. Foran kameraet står det en plate med en hvit masse. Mannen til venstre har halvlangt hår, skjegg, briller og hvit skjorte. Han peker med sin høyre hånd forover. Den andre mannen har mørkt hår og skjegg, han har på seg en olaskjorte. Han peker forover med sin venstre pekefinger. Foto.
Victor Kossakovsky og Egil Håskjold Larsen, foto: Stine Østby / Sant og usant

Sant & Usant forteller historier med et sterk og tydelig visuelt språk. Målet er å berøre publikum og dermed skape endring. De står bak produksjoner som Oscar-short listede Gunda, Store små mennesker og Til ungdommen.

Filmenes produsenter Anita Rehoff Larsen og Tone Grøttjord-Glenne uttaler:
- Å motta slate-finansiering fra Kreativt Europa for tredje gang betyr utrolig mye og gir oss et veldig godt grunnlag for å opprettholde kontinuitet og kvalitet i prosjektene våre, samt jobbe videre med den internasjonale finansieringen. Filmene i slaten representerer en bredde og mangfold både i skapelsen og innhold. Vi fortsetter med å utforske nye måter å fortelle historier på, vi bringer inn både erfarne og nye talenter, og fortsetter også med utvikling av filmer som kan bidra med å skape endring.

Storm Films mottar € 215 000 til sin pakke med fire filmer

Storm Films slate inneholder en art house animasjonsfilm, en ransfilm med Norges mest kjente maleri, Iram Haqs neste spillefilm og en 3D animert eventyrfilm.

- Storm Films er glade og stolte for å motta slate-tilskudd fra Kreativt Europa MEDIA. Det er en viktig anerkjennelse av at prosjektene vi har i utvikling har et stort potensial også utenfor Norge. Som et uavhengig selskap, er en slik slate finansiering et viktig bidrag for å kunne utvikle disse prosjektene videre mot en produksjonsbeslutning, sier Development Producer Martin Bull-Gundersen.

Storm Films ble etablert i 1996 og er en del av Storm Group som består av VFX-huset Storm Studios, distributøren Euforia Film og etterarbeidshuset Shortcut Oslo. Som ledd i deres strategi om å utvikle og produsere TV-drama ble Ape & Bjørn kjøpt opp i 2020. Storm Films produserer prisvinnende filmer og serier av høy kvalitet for et bredt internasjonalt publikum, både animasjon og live-action.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!