Tilskuddsordninger

Mediekunnskap

Tilskudd til tiltak som legger til rette for beste praksis innen mediekunnskap med formål å gjøre publikum i alle aldre i stand til å utvikle kritisk sans i møte med mediene.

Søknadsfrist 06.03.25

Publiseringsdato 22.10.24

Nyttige lenker

Utlysning i F&TP
Retningslinjer

Se opptak av EACEAs infomøte fra 14.11.24.
EACEAs presentasjon fra infomøtet.

Søknadsfrist

06.03.25 kl. 17

Hvem kan søke?

Et konsortium med minimum 3 partnere, fra minst 3 ulike land (som alle er medlem av Kreativt Europa-programmet). En av partnerne er prosjektleder og sender inn søknaden på vegne av alle partnerne. Partnerne kan ellers ha ulik selskapsform; det kan være private selskaper så vel som offentlige institusjoner, non-profit selskaper, stiftelser, utdannings- og forskningsinstitusjoner, medieorganisasjoner, teknologibedrifter el.

Hva slags prosjekt kan få støtte?

Samarbeidsprosjekter med tydelige mål innen mediekunnskap som adresserer minst to av følgende områder:

  • Aktiviteter som bygger på deling og økt bruk av beste praksis fra innovative mediekunnskapsprosjekter i et medieøkosystem i endring, særlig på tvers av kulturelle-, land- og språkbarrierer og som styrker Europeisk samarbeid.
  • Utvikling av innovative nettbaserte verktøy som tilbyr løsninger på eksisterende og fremtidige utfordringer på nett, som desinformasjon.
  • Utvikling av materiale og verktøykasser som hjelper innbyggerne å utvikle sin kritiske tilnærming til media slik at de gjenkjenner og reagerer på rett måte når de opplever desinformasjon.
  • Utvikling av beste praksis for mediekunnskap i et medielandskap i endring, inkludert manipulasjonsteknikker og KI-basert medieproduksjon.

Se retningslinjene s. 7 for ytterligere spesifikasjon av godkjente aktiviteter.

Hvor mye kan man søke om?

Tilskuddet er budsjettbasert (på faktiske kostnader). Tilskuddet fra MEDIA kan ikke overstige 70 % av totalbudsjettet for gyldige kostnader. Maksimal støtte er € 500 000 pr. prosjekt.

Hvilke kostander godkjennes?

Kostnadene må være dokumenterbare utgifter knyttet til den gjennomføringen av aktiviteten. Gyldige kostnader kan eksempelvis være lønn, møteutgifter, reiser, utstyr mm. (som spesifisert i retningslinjene s. 16-17).

Prosjektets gjennomføring

Startdato for prosjektet er normalt sett ved signering av Grant Agreement. Retroaktivitet kan innvilges unntaksvis, men aldri fra før søknadsdato.

Prosjektets varighet er normalt maks 24 måneder.

Prosjektets aktiviteter skal inndeles i arbeidspakker (Work Packages) med tilhørende leveranser (Deliverables), disse er spesifisert på s. 15-16 i retningslinjene. Antall, benevnelse og rekkefølgen for disse må respekteres. Søker rapporterer senere på målene underveis i prosjektet gjennom søknadsportalen.

Hvilke kriterier ligger til grunn for vurdering av søknad?

Søknaden vurderes etter et sett kriterier og følger et poengsystem (som er ytterligere spesifisert i retningslinjene s. 14-15):

  • Relevans, europeisk dimensjon i prosjektet, innovasjon, samt strategier for kjønnsbalanse/mangfold og miljø – inntil 30 poeng
  • Kvalitet i innhold, aktiviteter og kostnadseffektivitet – inntil 30 poeng
  • Prosjektledelse, team og partnerskap, effektivitet og kontrollsystemer – inntil 10 poeng
  • Forventede resultater og effekt av aktiviteten – inntil 20 poeng

Hva er totalbudsjettet for støtteordningen?

Totalbudsjett for tilskuddsordningen er € 2 570 000.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!