Tilskuddsordninger

Innovation Lab

Tilskudd til nyskapende prosjekter i skjæringspunktet mellom den audiovisuelle- og kulturelle sektoren, som tar i bruk innovative løsninger og ny teknologi.

Søknadsfrist 24.04.25

Publisert 22. oktober 2024

Utlysning i F&TP
Retningslinjer

Formålet med ordningen er å øke samarbeidet mellom ulike typer selskaper og organisasjoner som arbeider med ny teknologi på tvers av kulturell og audiovisuell sektor. Gjerne via prosjekter som gir økt konkurransekraft og bærekraft gjennom bruk av KI, virtuelle verdener o.l.

Søknadsfrist

24.04.2025 kl. 17

Hvem kan søke?

Enkeltstående søker, eller et konsortium bestående av minst to partnere (fra land som er medlem av MEDIA-programmet) som representerer ulike kreative sektorer, inklusive audiovisuell sektor. En av partnerne er prosjektleder og sender inn søknaden på vegne av alle partnerne. Partnerne kan ellers ha ulik selskapsform; det kan være offentlige eller private firmaer og organisasjoner, start-ups, teknologiselskaper og selskaper i audiovisuell-, kulturell- og kreativ sektor e.l. Privatpersoner kan ikke søke.

Hva slags type prosjekter kan få støtte?

Prosjektet må være tverrsektorielt og fokusere på et eller flere av følgende emner:

  • Virtuelle verdener som et nytt miljø for promotering av europeisk innhold, publikumsfornyelse og konkurransekraft for industrien
  • Innovative forretningsverktøy for finansiering, distribusjon eller markedsføring gjort mulig eller forsterket av ny teknologi (KI, big data, blockchain, Virtual Worlds, NFT etc.), spesielt:
    -Rettighetsstyring eller overvåkning
    -Innhenting og analyse av data
  • Grønnere praksis for å minske fotavtrykket til sektorene i tråd med EU-kommisjonens Green Deal og New Bauhaus-initiativ.

Hvor mye kan jeg søke?

Tilskuddet er budsjettbasert (på faktiske kostnader). Tilskuddet fra MEDIA kan ikke overstige 70 % av totalbudsjettet for gyldige kostnader.

Hvilke kostnader godkjennes?

Kostnadene må være dokumenterbare utgifter knyttet til den gjennomføringen av aktiviteten. Gyldige kostnader kan eksempelvis være lønn, møteutgifter, reiser, utstyr, støtte til tredjeparter mm. (som spesifisert i retningslinjene s. 18-19).

Prosjektets gjennomføring

Prosjektets startdato vil bli definert i Grant agreement, men normalt er startdato ved signering av kontrakt. Man kan søke om å få godkjent kostnader fra og med søknadsdato.

Varighet for prosjektet er normalt 24 måneder.

Prosjektplanen skal bestå av tiltak/aktiviteter organisert i ulike arbeidspakker (Work Packages) spesifisert i retningslinjene s. 17, med tydelige leveranser (deliverables). Søker rapporterer på disse gjennom søkerportalen.

Hvilke kriterier ligger til grunn for vurdering av søknaden?

Søknaden vurderes etter et sett kriterier og følger et poengsystem (som er ytterligere spesifisert i retningslinjene s. 15-16):

  • Relevans, innovasjon og europeisk dimensjon, samt strategier for kjønnsbalanse/ diversitet og miljø – inntil 40 poeng
  • Kvalitet i innhold og aktiviteter– inntil 30 poeng
  • Prosjektledelse, team og partnerskap – inntil 10 poeng
  • Metode for datainnsamling, analyse og deling av resultat, transparens, effekt av aktiviteten – inntil 20 poeng

Hva er totalbudsjettet for tilskuddsordningen?

Totalbudsjett for denne utlysningen er € 5 001 863.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!