Kurs og workshops

Atelier Ludwigsburg-Paris

Utvikling / produksjon / distribusjon

Søk innen 31.05.24

Les mer om ALP

Atelier Ludwigsburg-Paris (ALP) er et etterutdanningsprogram som arrangeres av de to anerkjente utdanningsinstitusjonene La Fémis i Paris og Filmakademie of Baden-Württemberg i Ludwigsburg i Tyskland, i samarbeid med National Film and Television School, London.

Kurset retter seg mot nyutdannede produsenter og distributører fra filmskoler og andre universiteter som kan vise til praktisk arbeidserfaring og sterk motivasjon for å arbeide med film og ønsker å styrke konkurransekraften til den europeiske filmindustrien. Maksimum alder er 30 år, undervisningen foregår på engelsk, men det forventes at søkere har kjennskap til tysk og/eller fransk.

Programmet går over ett år (oktober – august) og pensumet omfatter utvikling, finansiering, produksjon, distribusjon og markedsføring. Ved siden av teoretisk undervisning er praktisk arbeid og produksjon en sentral del av kurset, og deltakerne vil produsere en kortfilm i løpet av utdanningsløpet.

Programmet er inndelt i åtte seksjoner:
2 seksjoner på Filmakademie Baden-Wurttemberg, 2 seksjoner på La Femis i Paris, en valgfri seksjon enten i Paris eller Ludwigsburg, praksisperiode hos distributør/salgsagent, samt besøk på NFTS i London og filmfestivalene i Berlin, Clermont-Ferrand og Cannes og Series Mania i Lille.

Kursavgift: € 1 500/ € 2 900 (endelig sum TBC)
Det er mulig å søke stipend gjennom Atelier Ludwigsburg-Paris.

Søknadsfrist: 31. mai 2024 kl. 11:59 CEST.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!