Nyheter

Utviklingstilskudd til Filmbin

Filmbin er tildelt € 50 000 i utviklingstilskudd til vikingfantasy-filmen Ravnejenta.

12. november 2020
Ravnejenta tittelplakat kopi
Ravnejenta ©Filmbin

Ved denne runden for utviklingstilskudd til enkeltprosjekt kom det inn hele 487 søknader, som er en økning på 42%. Av disse vil 71 prosjekter fra 27 europeiske land motta tilskudd på til sammen € 2,925 millioner.

Filmbin mottar € 50 000 i tilskudd til utvikling av vikingfantasy-filmen Ravnejenta, basert på Torill Thorstad Haugers bokserie ved samme navn. Regi er ved Christian Lo, manusforfatter er Trond Morten Venaasen. Produsent i Filmbin er Nicholas Sando og norsk co-produsent er Nordisk Film Production v/ Elisabeth Kvithyll.

Produsent Nicholas Sando uttaler:
- Utviklingstilskuddet fra MEDIA er en utrolig boost og anerkjennelse for prosjektet, og viser at Ravnejenta har potensiale til å konkurrere på et høyt internasjonalt nivå. I tilsagnsbrevet vektlegger de erfaringen og suksessen til teamet bak, samt kvaliteten på prosjektet som gir oss selvtillit til å jobbe hardt videre for å kunne presentere en fantastisk kinofilm for et ungt publikum innen få år.

Om Ravnejenta:
Når den tolv år gamle Ravnejenta oppdager at hun har skjulte krefter, forandres livet hennes for alltid. For å finne sannheten om hvem hun er, må hun skape fred mellom to mektige familier som har kriget i generasjoner. Dette er en universell historie om identitet, vennskap og tilhørighet, satt i vikingtid.

Oversikt over denne rundens tilskuddsmottakere og prosjekter finner du her.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!