Nyheter

Tre norske selskaper mottar slate funding

Paradox, Red Squair Ventures og Storm Films mottar til sammen 580.000 euro (5,6 millioner kroner) i utviklingstilskudd fra Kreativt Europa MEDIA.

6. september 2018
Financing

Årets tildelingsrunde kjennetegnes med et rekordhøyt antall søkere, hele 188 søknader og en økning på 15% fra 2017. Nytt av i år var muligheten for å inkludere en kortfilm i pakken med prosjekter, og få dekket inntil 80% av produksjonskostnadene for filmen. Dette er et tiltak som skal bidra til at etablerte produksjonsselskaper løfter frem og utvikler nye talenter.

Paradox

Paradox Rettigheter mottar 210.000 euro i utviklingstilskudd til to spillefilmprosjekter, to serier og en kortfilm. Med dette vil Paradox som selskap starte sin utforsking av serieformatet. Produsent Finn Gjerdrum forteller:

- Vi er veldig glade for å få støtte til slaten vår. Vi har gode prosjekter og pengene herfra vil gjøre det mulig for oss å satse på nye områder. I tillegg bekrefter støtten fra MEDIA at dette er gode prosjekter med både nasjonalt og internasjonalt potensiale. Vi har to spillefilmer og to TV-serier som hovedprosjekter i denne slaten. Alle fire prosjekter er store og brede prosjekter. De er på forskjellige stadier i utviklingen, og det skjer mye spennende med og rundt dem. På dette stadiet er det for tidlig å gå inn på de spesifikke prosjektene, men støtten fra MEDIA vil bringe de et langt steg videre.

Storm Films

Storm Films mottar 180.000 euro. Selskapet har både serier, spillefilm og en kortfilm i slaten.

- Dette er en internasjonal anerkjennelse av Storm Films og vår sterke og internasjonalt orienterte slate. Støtten sikrer sårt trengte ressurser inn i den ofte tungfinansierte utviklingen av TV-drama og spillefilmprosjekter. At MEDIA-programmet også støtter opp om våre unge talenter med penger til produksjon av kortfilm gjør gleden enda større, sier produsent Frederick P N Howard.

Red Squair Ventures

Red Squair Ventures og produsent Tomas Backström mottar 200.000 euro. Pakken på utvikling av fire prosjekter inkluderer blant annet en serie basert på Vidar Sundstøls Minnesota-trilogi.

- Det är klart att sånt här är betydelsefullt för det man håller på med. Det är ju också en slags bekräftelse på att de projekt som man har lagt ned tid och ressurser på att ta fram, håller måttet. När det gäller de projekt som konkret fått stöd är det speciellt upplyftande att både en internationell film baserad på en Roy Jacobsen berättelse och en relativt stor TV-serie baserad på Vidar Sundstöls böcker från Norra Minnesota är representerade. Och det är bägge projekt där finansieringen är välbehövlig, sier produsent Thomas Backström.

Minnesota series red squair ventures
Red Squair Ventures skal utvikle en serie basert på Vidar Sundstøls Minnesota-trilogi.

Totalt ble det innvilget tilskudd på over 12 millioner euro til 73 selskaper fra 28 land i årets slate funding fra MEDIA. Les mer om slate funding under tilskuddsordninger.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!