Nyheter

To priser til Lykkeland i Canneseries

Maipo Film og MEDIA-støttede Lykkeland tok hjem to priser fra seriefestivalen Canneseries.

12. april 2018
Lykkeland olivier vigerie canneseries
Foto: Olivier Vigerie/ Canneseries

Lykkeland vant pris for beste manus, skrevet av Mette M. Bølstad, og pris for beste musikk, komponert av Ginge Anvik. Serien var plukket ut av 130 påmeldte dramaserier fra hele verden, og var en av 10 serier som deltok i hovedkonkurransen. Canneseries er en ny seriefestival som arrangeres for første gang i år, samtidig med det store TV-markedet MIPTV i Cannes.

Lykkeland/ State of Happiness forteller om personlige og politiske følger av Norges inntreden i oljealderen, og er en av NRKs storsatsinger til høsten. Serien har tidligere mottatt 500.000 euro i produksjonsstøtte fra MEDIA-programmet, i hard konkurranse med TV-produksjoner fra hele Europa. Lykkeland er allerede forhåndssolgt til en rekke europeiske land.

Det er Maipo Film som produserer Lykkeland for NRK. Serien er skrevet av Mette M. Bølstad, basert på en idé av Synnøve Hørsdal og et konsept av Siv Rajendram Eliassen. Regi ved Petter Næss og Pål Jackman. Lykkeland har også tidligere mottatt 12 millioner i tilskudd fra Norsk filminstitutt.

Les mer om prisutdelingen

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!