Nyheter

To norske dokumentarprosjekter til IDFA Forum

The Golden Swan deltar i Forum Pitch og The Lions on the River Tigris i Producers Connection.

7. oktober 2022
The lions on the river tigris idfa forum
The Lions on the River Tigris, IDFA Forum

IDFA Forum arrangeres for 30. gang i 12.-16. november, 2022, i Amsterdam på Felix Meritis. Blant de 60 utvalgte prosjektene som nylig ble annonsert kom to norske gjennom nåløyet. I tillegg er KriStine Skaret, Stray Dogs, samprodusent på svenske Maryam Ebrahimis The Phantom Pain of Rojava. Hovedprodusent er Stina Gardell for Mantaray Film, og filmen presenteres i Forum Pitch.

Forum Pitch er for dokumentarprosjekter på alle stadier av produksjonen, både filmer og serier, på jakt etter finansierings- og distribusjonspartnere.
Producers Connection er for dokumentarprosjekter i et tidlig stadium som søker internasjonale co-produsenter og for uavhengige produsenter som ønsker å finne nye prosjekter å samprodusere.

The golden swan idfa forum
The Golden Swan, IDFA Forum

The Golden Swan – En ung artist blir kidnappet i Kashmir. Basert på skjulte brev deler søsteren hans en gripende historie om hvordan selv din mørkeste frykt kan overvinnes innenfra.
Anette Ostrø er filmens regissør og den produseres av Beathe Hofseth for Fri Film. Samprodusenter er Made in Copenhagen (Danmark) og HALAL (Nederland). Prosjektet er i utvikling og har mottatt støtte fra bl.a. NFI, Viken Filmsenter, Fritt ord, DFI og Kunstnerrådet. Dokumentaren skal vises på NRK og DR. Autlook Filmsales er salgsagent.

The Lions on the River Tigris – Mosul, det lovede kalifatet til ISIS/Daesh, var den mest forhatte byen i verden og betalte den ultimate frigjøringsprisen. Er folk i stand til å helbrede sine ødelagte sjeler?
Regissør er Zaradasht Ahmed og produsent Thorvald Nilsen for Screen Story. Filmen er i utvikling og har mottatt støtte fra NFI, Fritt ord og Filmkraft Rogaland.

IDFA Forum arrangeres med støtte fra Kreativt Europas MEDIA-program. Se listen med de 60 utvalgte prosjektene her.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!