Nyheter

Produksjonstilskudd til Tordenfilm

Tordenfilm er tildelt € 450 000 i produksjonstilskudd til sci fi-serien Kuppel 16.

4. november 2020
Kuppel 16
Tordenfilm mottar produksjonstilskudd til serien Kuppel 16 ©Joachim Barrum/Tordenfilm

Kreativt Europa MEDIA har tildelt € 8,3 millioner til 25 europeiske TV-prosjekter. Av de 25 prosjektene er 22 prosjekter (88%) europeiske co-produksjoner. Tilskuddene fordeler seg på 10 fiksjonsprosjekter (hvorav 5 nordiske), 9 dokumentarer og 6 animasjonsprosjekter.

Tordenfilm mottar produksjonstilskudd på € 450 000 til sci fi-serien Kuppel 16. Serien er en co-produksjon med nederlandske Big Blue Productions og produsent Fleur Winters. Produsentene Ingunn Sundelin og Eric Vogel uttaler:

- Med midlene fra Creative Europe MEDIA tar sci fi-serien vår Kuppel 16 et stort steg nærmere realisering. Tildelingen er en viktig anerkjennelse av prosjektets høye ambisjoner og kvaliteter, og ikke minst er vi i Tordenfilm stolte over å kunne regnes med i det europeiske toppsjiktet innen serieproduksjon. Med en erfaren serieskaper og forfatter i Thomas Seeberg Torjussen, et stadig voksende team av fagfolk og både NRK og flere andre europeiske kanaler allerede ombord, er planen å starte produksjon neste høst. Vi er akkurat nå i en omfattende utviklingsfase hvor vi jobber med siste gjennomskriving av manus, visuell utvikling, casting og ikke minst sluttfinansiering.

Til denne søknadsrunden kom det inn 83 søknader fra 21 europeiske land. Oversikt over prosjekter og tilskuddmottakere finner du her.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!