Nyheter

Stem fram vinneren av Young Audience Award 2022

Vinnerfilmen skal kåres av en pan-Europeisk publikumsjury bestående av unge i alderen 12-14 år.

2. november 2022
Yaa2022
De nominerte til YAA 2022: Animal, Comedy Queen og Dreams are like Wild Tigers

De tre kandidatene til prisen er nominert av en ungdomsjury og er følgende filmer: franske Animal regissert av Cyril Dion, svenske Comedy Queen regissert av Sanna Lenken og tyske Dreams are like Wild Tigers regissert av Lars Montag.

Filmene vises 7.-13. november for juryer i 42 land, også i Norge hvor Barnefilmfestivalen i Kristiansand og Barnas Cinematek ved NFI er partnere.

Norske filminteresserte ungdommer kan delta i juryen ved å sende en mail til: yaa@academy-productions.com og oppgi navn og hjemby.

Young Audience Award (YAA) 2022 er del av European Film Awards, men deles ut allerede 13. november. Samme dag arrangerer CICEA European Arthaus Cinema Day. Begge eventene danner opptakten til «Month of European Film» – en feiring av europeisk film som varer frem til European Film Awards-utdelingen i Reykjavik 10. desember.

European Film Academy har 4 400 medlemmer. Akademiet skal dele kunnskap om og utdanne publikum i alle aldre om europeisk film. EFA ønsker å posisjonere seg som en ledende organisasjon, legge til rette for debatter og virke samlende på alle som elsker europeisk film og filmarv, med økt fokus på det unge publikummet gjennom European Film Club. De unges egne filmplattform hvor de kan se, diskutere og lage egne filmer.

Kreativt Europa er en viktig støttespiller for EFA, prisutdelingene og arrangementene via MEDIA-programmet.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!