Nyheter

So Long, Marianne til Series Mania

NRK-serien om kjærlighetsforholdet mellom Leonard Cohen og Marianne Ihlen konkurrerer i den internasjonale hovedkonkurransen.

9. februar 2024
En mann sitter ved en bardisk i lyset fra en oljelampe. Han holder en sigarett i hånden. Flere andre skimtes i bakgrunnen. Foto.
So Long, Marianne, Alex Wolff som Leonard Cohen © Nikos Nikolopoulos (courtesy of NRK, Crave, Cineflix Rights, Redpoint)

So Long, Marianne er laget av Redpoint Productions sammen med greske og canadiske partnere. I 2022 mottok den € 1 million i produksjonstilskudd fra Kreativt Europa MEDIA. Serien er en av åtte i den internasjonale hovedkonkurransen under Series Mania 2024. Festivalen går av stabelen i Lille, Frankrike, 15.-22. mars.

So Long, Marianne skildrer tida Leonard Cohen og Marianne Ihlen møttes og levde sammen på den greske øya Hydra på 1960-tallet. Det spesielle forholdet dem imellom skulle vare livet ut, selv etter at de skilte lag, til de begge døde i 2016. Tittelen “So Long, Marianne” er hentet fra en av Cohens mest berømte kjærlighetssanger.

Manuset til de åtte episodene er skrevet av serieskaper Øystein Karlsen (Exit) og forfatter Jo Nesbø. I rollene som Leonard og Marianne finner vi amerikanske Alex Wolff og norske Thea Sofie Loch Næss.

En mann og en dame danser tett. Hun står foran ham. Hun ser opp og holder en hånd på armen hans. Foto.
So Long, Marianne, Thea Sofie Loch Næss som Marianne Ihlen © Nikos Nikolopoulos (courtesy of NRK, Crave, Cineflix Rights, Redpoint)

Serien får nå sin verdenspremiere på Series Mania og blir etter planen å se på NRK høsten 2024. I tillegg konkurrerer Maipos serie Dates in Real Life i International Panorama seksjonen. Også den skal vises på NRK. I fjor vant Maipo manusprisen i Lille med MEDIA-støttede Festning Norge. Det ble nylig kjent at visningsretten til denne serien er solgt til Prime Video etter at Viaplay havnet i økonomiske problemer.

En dame i rød vest står i forgrunnen. Bak henne skimtes flere menn i dress. Foto.
Festning Norge, Selome Emnetu som Esther Winter. Foto: Lukas Salna, Maipo Film, Viaplay

Series Mania arrangeres med tilskudd fra MEDIA-programmet og er en av Europas største eventer dedikert til dramaserier. Under festivalen arrangeres også Series Mania Forum 19.-21. mars. Dit forventes rundt 3000 bransjefolk på jakt etter nye prosjekter og talenter. Workshopen Writers Campus 2024, i regi av Series Mania Institute, pågår fra 15.-21. mars. Der er den Oslo-baserte manus- og regi-duoen Miriam Sunde og Badrudin Ga’ur utvalgt som to av 16 deltakere.

Les mer om programmet for Series Mania 2024 her.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!