Nyheter

Sex tildelt Europa Cinemas Label

Regissør Dag Johan Haugerud og Motlys mottok prisen Europa Cinemas Label for filmen Sex under Berlinalen.

26. februar 2024
En mann og en dame sitter foran en hvit vegg med et kunstverk i ramme. Hun ser på ham, han ser rørt ut. Sollys treffer ansiktet hans. Foto.
Sex, Thorbjørn Harr og Birgitte Larsen, foto: Motlys

Sex hadde nylig sin verdenspremiere i Panorama-seksjonen under filmfestivalen i Berlin. Der mottok den Europa Cinemas Label, en pris som ble delt ut for 18. gang ved Berlinalen. Med Europa Cinema Label vil Sex motta markedsføringsstøtte og økt synliggjøring gjennom Europa Cinema.

Om Europa Cinemas Label

Prisen gis av det MEDIA-støttede nettverket Europa Cinemas, som består av 1 279 europeiske arthouse-kinoer. Den går til en europeiske film og deles ut ved fem europeiske filmfestivaler: Panorama (Berlinale), Directors’ Fortnight (Cannes filmfestival), Proxima og Crystal Globe-konkurransen (Karlovy-Vary filmfestival), internasjonalt konkurranseprogram og Cineasti del Presente-seksjonen (Locarno filmfestival) og Giornate degli Autori (Venezia filmfestival). Les mer om Europa Cinemas Label og tidligere vinnere her.

I Berlinale-juryens begrunnelse heter det:
«Dag Johan Haugeruds Sex er frisk, original og fremfor alt veldig morsom. Ja, det er en pratsom film, men vi føler sterkt at de åpne og ærlige samtalene om det å være i et forhold vil glede publikum rundt i Europa. Juryens oppmerksomhet ble fanget fra første scene, og filmen vil utfordre og bli hos oss lenge. Den utmerkede fotograferingen bidrar til filmens appell. Og for en glede det var å se håndfaste bevis på at menn kan snakke åpent om følelsene sine!»

Om Sex

To feiere overrasker hverandre under lunsjen. Den ene forteller at han nylig har hatt sex med en annen mann, men stiller seg helt uforstående til at kona mener han har vært utro. Den andre bekymrer seg over en livaktig drøm der David Bowie ser på ham som en kvinne. Kan livene deres fortsette som før? I rollene finner vi Jan Gunnar Røise og Thorbjørn Harr.

Dag Johan Haugerud har etablert seg som en av Norges aller fremste regissører, etter kritikerroste Barn, Lyset fra sjokoladefabrikken og Som du ser meg.

Sex er den første filmen i trilogien Sex Drømmer Kjærlighet. Tre filmer om begjær, identitet og lengselen etter frihet produsert av Yngve Sæther og Hege Hauff Hvattum i Motlys for Viaplay. Dette er 4. gangen Motlys mottar Europa Cinemas Label.

Sex har norgespreimere 1. mars 2024. Den er allerede solgt til bl.a. Nord-Amerika, Frankrike, Hellas og Sør-Korea.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!