Nyheter

Rose d’Or til ZombieLars!

MEDIA-støttede ZombieLars, sesong 2, vant søndag kveld den prestisjetunge prisen Rose d’Or – Gullrosen – i kategorien Children & Youth.

2. desember 2019
Ekuzgv6xsae0x1w

MEDIA-støttede ZombieLars, produsert av Tordenfilm for NRK Super, var nominert til den prestisjetunge Gullrosen/ Rose d’Or i kategorien Children & Youth sammen med fem andre serier.

Rose d’Or ble etablert i 1961 og er den europeiske kringkastingsunionens årlige pris til de beste europeiske TV-produksjonene. Prisen har vært knyttet til Montreux i Sveits i over 40 år. De siste årene har prisen blitt delt ut i Berlin, men i år ble den for første gang delt ut i forbindelse med C21 International Drama Summit i London.

- Vi er helt utrolig glade for at ZombieLars vant Rose d’Or! Det er en pris som henger svært høyt, og vi var i sterk konkurranse med andre internasjonale knallserier for barn og unge. Ekstra gledelig fordi flere og flere land nå kjøper inn serien, med Frankrike og Spania som de siste salgene gjort av vår distributør Global Screen, sier produsent Ingunn Sundelin i Tordenfilm til Norsk filminstitutt.

Om ZombieLars
ZombieLars er en serie om det å være annerledes i et tiltagende konformt samfunn. Lars er elleve år og levende ulevende, som er den politisk korrekte betegnelsen for levende døde, som i sin tid erstattet den nedlatende betegnelsen zombie. I den fiktive byen Bekkebakken, hvor mangfoldstanken er forkastet og enfoldet dyrkes, møter han en rekke mytiske skapninger.

ZombieLars er produsert av Tordenfilm. Serieskapere er Thomas Seeberg Torjussen og Gisle Halvorsen. ZombieLars består av 3 sesonger (3 × 13 × 15 minutter). ZombieLars sesong 2 og 3 mottok tilskudd fra MEDIA gjennom slate funding i 2017.

Serien kan du se på NRK.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!