Nyheter

Rekordtilskudd til norske prosjekter

Fire norske selskaper har mottatt tilsammen 2 320 000 euro i tilskudd fra Kreativt Europa

8. april 2022
Festning norge
Festning Norge

Kun tre prosjekter i Europa mottok høyeste mulige tilskudd fra Kreativt Europa for produksjon av TV-prosjekter denne runden, og to av dem var norske: Maipo mottok 1 million euro i tilskudd til serien Festning Norge, og Motlys, i co-produksjon med Novemberfilm, mottok 1 million euro til serien Makta. UpNorth mottok 115 000 euro i produksjonstilskudd til dokumentaren The End. Miso Film mottok 205 000 euro i utviklingstilskudd til tre prosjekter.

Festning Norge – 1 millon euro i tilskudd

Handlingen i thrillerserien Festning Norge foregår noen år inn i fremtiden, hvor Norge har valgt å kutte alle bånd til verdenssamfunnet. En mur og en streng grensekontroll beskytter landet mot urolighetene og terroren som herjer i verden utenfor, landet er selvforsynt med både energi og mat, og de heldige innbyggerne lever et behagelig og trygt liv i ly av muren. Men når det kommer et utbrudd av en dødelig sykdom blant mennesker, finner menneskene i landet snart ut at de er fanget bak den muren som ble bygget for å gi dem beskyttelse.
Serien er skrevet av John Kåre Raake og Linn-Jeanethe Kyed, den regisseres av Cecilie A. Mosli og Mikkel Sandemose, og produseres av Maipo Film ved Ales Ree og Synnøve Hørsdal.

- Vi er så utrolig glade for støtten fra MEDIA! Vår ambisjon med Festning Norge er å lage en spennende og engasjerende serie som setter vår tids politiske strømninger i et nytt perspektiv for et bredt publikum. En så substansiell støtte vil gjøre det mulig for oss å oppfylle disse ambisjonene, sier produsent Ales Ree.

Makta – 1 million euro i tilskudd

Makta er en dramaserie basert på sannhet, løgn og dårlig hukommelse. Den forteller historien om den interne maktkampen i Arbeiderpartiet på slutten av 70- tallet og Gro Harlem Brundtlands vei til statsministerstolen.
Serieskapere er Johan Fasting, Silje Storstein og Kristin Grue, og filmen er en co-produksjon mellom Novemberfilm og Motlys.

- Vi som produserer Makta er selvsagt veldig glade og takknemlige for støtten vi har fått fra Kreativt Europa MEDIA. For oss er det også en god bekreftelse på at prosjektet, som tar utgangspunkt i norsk politisk historie, har en internasjonal appell, sier Camilla Brusdal i Novemberfilm og Vilje Kathrine Hagen i Motlys.

The End – 115 000 euro i tilskudd

The End er en internasjonal featuredokumentar om kristensionisme.

- Tilskuddet fra Kreativt Europa betyr utrolig mye for oss og prosjektet da det så og si lukker finansieringsløpet vårt. I likhet med mange andre ble vi litt opprådd da Kreativt Europa droppet søknadsrunden i fjor, så at midlene kommer på plass nå er avgjørende for oss. Nå ser vi frem imot å ferdigstille filmen sammen med regissør Tonje Hessen Schei, etterfulgt av en storslått lansering, sier produsent Ingrid Galadriel Aune Falch i UpNorth Film.

Slate funding

Miso Film mottok 205 000 euro i ordningen Slate funding, til utvikling av en pakkke på tre prosjekter.

- Vi i Miso Film er stolte av å ha fått innvilget slate-finansiering fra Kreativt Europa MEDIA. Dette er både en annerkjennelse for selskapet, og for de ulike prosjektene vi har søkt med – prosjekter som dekker bredt både med tanke på format, genre og publikum: som action, fantasy og animasjon – ungdom, voksne og familie. Det er en unik mulighet for oss til å sette inn ekstra ressurser for å utvikle disse til sitt fulle potensiale, i samarbeid med nye spennende talenter så vel som etablerte samarbeidspartnere.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!