Nyheter

Rekordtilskudd til norsk TV-serie fra MEDIA

Cinenord er tildelt 1 million euro i produksjonstilskudd til TV-serien Wisting fra EUs program Kreativt Europa MEDIA.

9. mai 2018
Wisting cinenord
Foto: Cinenord Drama AS

Tilskudd til TV-prosjekter ble offentliggjort tirsdag 8. mai. Kreativt Europa MEDIAs tilskuddsordningen for TV-prosjekter er rettet mot uavhengige selskaper som ønsker å lage innhold for TV av høy kvalitet. Ordningen skal også styrke europeisk co-produksjon og bidra til at prosjektet når sitt fulle internasjonale markedspotensiale.

Tildelingen til Cinenord på 1 million euro er det høyeste tilskuddsbeløpet det er mulig å oppnå i MEDIA-programmet. Det er første gang et norsk selskap tildeles 1 million euro, og kun ett annet prosjekt i Europa mottar samme beløp i denne tildelingsrunden. Også Fabelaktiv og Norsk Fjernsyn mottar tilskudd, henholdsvis til TV-serien Helium og dokumentarfilmen War of Art.

WISTINGCINENORD DRAMA AS
Tildelt 1 million euro

Wisting er en stor krimsatsing fra Cinenord Drama, som nå filmatiserer Jørn Lier Horsts bøker om politietterforsker William Wisting. Serien omtales som en karakterdreven spenningsserie, og en nordisk noir-serie med stor internasjonal appell.

- Vi er selvsagt kjempeglade for denne støtten til Wisting! I tillegg opplever vi det også som en enorm anerkjennelse fra Creative Europe MEDIA, både på prosjektet og for selskapet vårt, uttaler produsent Silje Hopland Eik.

Wisting er allerede solgt til flere europeisk land, og har tidligere mottatt 26 millioner i insentivtilskudd fra Norsk filminstitutt. Det er skuespiller Sven Nordin skal portrettere Wisting, mens Hollywood-skuespiller Carrie-Anne Moss får rollen som FBI-agenten Maggie Griffin. Regi er ved Trygve Allister Diesen og Katarina Launing. Produsent i Cinenord er Silje Hopland Eik og Terez Hollo-Klausen. Good Company Films er dansk co-produsent.

HELIUMFABELAKTIV AS
Tildelt 254.500 euro

Helium er et feelgood humordrama om 12 år gamle Martin (12) som forelsker seg i Dalia, men som får «heliumstemme» hver gang han prater med henne. Serien er en produksjon for NRK Super på 13×14 minutter og retter seg mot målgruppen 9 – 12 år. Det er Arild Halvorsen og Fabelaktiv AS som produserer serien. Regi er ved Liv Karin Dahlstrøm. Fabelaktiv har tidligere mottatt 4 millioner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt.

WAR OF ARTNORSK FJERNSYN AS
Tildelt 57.550 euro

Dokumentarfilmen War of Art følger Morten Traavik og en gruppe kunstnere som i mange år har drevet kultursamarbeid i Nord-Korea, et totalitært regime hvor folket er uten kontakt med omverden. Men hvordan kan man drive kulturutveksling i verdens mest lukkede land? Filmen produseres av Eirin Høgetveit og Norsk Fjernsyn AS, med regi av Tommy Gulliksen.

Om Kreativt Europa MEDIA

Kreativt Europa er EUs program for å støtte den kreative sektor i Europa. MEDIA som utgjør hoveddelen av programmet, gir tilskudd til utvikling og produksjon av audiovisuelle verk, samt til distribusjon av europeiske filmer, tilskudd til festivaler, samarbeidsprosjekter, kurs og nettverksbygging. I fjor mottok norsk audiovisuell bransje nærmere 29 millioner kroner gjennom ulike tilskuddsordninger. Norge deltar i Kreativt Europa gjennom EØS-avtalen.

Kontakt Cinenord:

Silje Hopland Eik
Mobil: 90605006
E-post: silje@cinenord.no

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!