Nyheter

The Oslo Diaries nominert til Emmy

Dokumentarfilmen The Oslo Diaries er nominert til Emmy. Filmen er co-produsert av Kristian Mosvold i Substans Film, som mottok tilskudd til prosjektet fra MEDIA i 2016.

31. juli 2019
Mv5bzjjkodq0yzatngjhnc00mtm1ltk3owytm2mwn2jjm2i0mmi2xkeyxkfqcgdeqxvynju4nta4nti@. v1 sy1000 cr0,0,1405,1000 al
Foto: Medalia Productions

The Oslo Diaries er nominert til Emmy i kategorien Outstanding Historical Documentary. Filmen er regissert av israelske Mor Loushy og Daniel Siva og produsert av Hilla Medalia og Ina Fichman. Kristian Mosvold og Substans Film er norsk co-produsent og mottok utviklingstilskudd av MEDIA til prosjektet i 2016.

The Oslo Diaries:
I et forsøk på å stoppe konflikten mellom Israel og Palestina møttes partene i Oslo i 1992. Disse møtene ble aldri offisielt godkjent og ble holdt hemmelige. Dokumentarfilmen presenterer den mye omtalte Oslo-avtalen fra tre ståsteder – fra israelsk, palestinsk og amerikansk vinkel. Filmen presenterer ukjent arkivmateriale og personlige notater fra aktørene rundt forhandlingsbordet.

Filmen ble vist på Sundance i 2018 der den ble plukket opp av HBO.


The Oslo Diaries – Trailer from Medalia Productions on Vimeo.

Også dokumentarfilmen Nowhere to Hide (regissør Zaradasht Ahmed og produsent Mette Cheng Munthe-Kaas/ Ten Thousand Image) er nominert til Emmy i kategorien Best Documentary.

Se oversikt over alle nominasjoner her.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!