Nyheter

Ny rekordtildeling til Cinenord

Cinenord Drama mottar for andre gang i år største mulige tilskudd fra Kreativt Europa MEDIA. Denne gangen er det dramaserien Atlantic Crossing som er tildelt en million euro i produksjonsstøtte. Tidligere i år mottok selskapet tilsvarende støttebeløp til krimserien Wisting.

9. november 2018
Cinenord alt for norge 680x354

Det er første gang at et europeisk produksjonsselskap mottar høyeste mulige tilskuddsbeløp to ganger. Totalt ble det i denne tildelingsrunden fordelt 6,8 millioner euro i støtte til 19 europeiske TV-prosjekter.

Atlantic Crossing

Atlantic Crossing er basert på den utrolige og sanne historien om norske kronprinsesse Märthas kamp for å støtte sitt land under den mest skjebnesvangre periode i moderne tid: Den andre verdenskrig. Etter en halsbrekkende flukt fra nazistene ble hun tvunget til å adskilles fra sin mann og krysse Atlanterhavet for å søke tilflukt i USA. Der blir hun raskt trukket inn i et forhold til verdens mektigste mann: president Franklin D. Roosevelt. Kronprinsessen oppdager at hun har politisk innflytelse, og trer ut av sin beskyttede tilværelse. Gjennom store prøvelser vokser hun til å bli en usynlig, men sentral, maktfigur i Washingtons politiske kulisser. Atlantic Crossing er en inspirerende historie om oppvåkning, transformasjon, frigjøring og personlig vekst. En historie om krig og kjærlighet.

Atlantic Crossing produseres av Silje Hopland Eik og Cinenord Drama, med tsjekkiske Sirena Films og irske Ripple World Pictures som co-produsenter. Serieskaper og regissør er Alexander Eik. Han har også skrevet manus sammen med Linda May Kallestein.

Alt for noprge team
Silje Hopland Eik, Alexander Eik og Linda May Kallestein

Om tildelingen fra MEDIA uttaler produsent Silje Hopland Eik:
- Av nesten 70 andre sterke prosjekter i Europa, er vi utrolig stolte og glade for at nettopp vårt prosjekt ble trukket frem og mottar denne tildelingen. Norsk drama er virkelig i vinden og det produseres så mye kvalitet. Nå ser vi frem til å gå i opptak med Atlantic Crossing neste måned.

Innspillingen vil foregå i Tsjekkia og Norge. Serien  er allerede solgt til en rekke land, og er planlagt for visning på NRK i 2021. Atlantic Crossing er tidligere tildelt 27 millioner kroner i insentivtilskudd fra Norsk filminstitutt.

For pressehenvendelser:
Rannveig Lie
Cinenord/ The Oslo Way
Tlf 97 95 11 04
E-post: rannveig.lie@theosloway.no

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!