Nyheter

MEDIA-tilskudd til to norske spill

Krillbite Studio og Rock Pocket Games mottar utviklingstilskudd til to nye dataspill.

20. januar 2023
Voidcast rock pocket games
Screen shot fra Voidcast, Rock Pocket Games

Blant de 100 søknadene Kreativt Europa MEDIA mottok i 2022-søknadsrunden for utviklingsstøtte til dataspill ble 75 vurdert, 44 av disse mottok tilskudd. Til sammen ble det delt ut 5,85 millioner euro.

Krillbite Studio mottar € 150 000 til utvikling av Among the Sleep 2
Among the Sleep 2 bygger videre på kjerneopplevelsen i Among the Sleep – et førstepersons skrekkeventyr hvor du spiller en toåring som våkner midt på natta av mystiske lyder og begynner å utforske mørket på søken etter trøst.

-Vi ønsker å fortelle en sårbar historie som tar for seg aktuell og utfordrende tematikk. Den økonomiske støtten fra Kreativt Europa, sammen med anerkjennelsen og feedbacken fra europeiske eksperter betyr mye for oss i dette arbeidet, forteller Tobias Fossheim i Krillbite

Krillbite er et Oslobasert uavhengig spillselskap etablert i 2011 med fokus på å skape unike og innovative spillopplevelser. I 2014 lanserte de kritikerroste Among the Sleep med bl.a. tilskudd fra Norsk filminstitutt. Siden da har de sluppet Mosaic og Sunlight.

Rock Pocket Games mottar € 150 000 til utvikling av Voidcast
Voidcast er et spill i Metroidvania-sjangeren med et sterkt narrativ og en visuell identitet som kombinerer gresk og romersk mytologi og bilder med sci-fi og Lovecraftianske kosmiske skrekktemaer.

-Å motta støtte fra Creative Europe MEDIA er i våre øyne et kvalitetsstempel og på tilbakemeldingene vi mottok, fikk vi bekreftet at vi jobber med noe helt unikt som potensielt kan få mye oppmerksomhet, sier Ivan Mo som er CEO, Creative Director & Founder i spillselskapet. Han legger til:
-I Voidcast har vi hovedsakelig fokus på gameplay, men vi bygger også en detaljert verden for å gi spillet dybde. Med tilskuddet fra Creative Europe har vi nå muligheten til å jobbe mer med dette og spillets narrativ. Dette vil gi de spillerne som ønsker det, mulighet til å virkelig fordype seg i historien som utspiller seg og lære mer om spillverdenen.

Rock Pocket Games er et uavhengig spillselskap som holder til i Tønsberg. De har drevet med spillutvikling siden 2008 og har vunnet en rekke priser for sitt arbeide. Selskapet utvikler spill i en rekke sjangere for mobil, PC og konsoller, både egne og andres, som f.eks. Flåklypa Grand Prix, Moons of Madness og Shiftlings.

Gå til Tildelinger for full oversikt over norske tilskuddsmottakere. Oversikten oppdateres fortløpende ettersom resultatene frigis av Kreativt Europa.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!