Nyheter

MEDIA-tilskudd til tre norske prosjekter

Artic Light, Cinenord og Seefood TV har mottatt til sammen 1 075 174 euro i produksjonstilskudd fra Kreativt Europa.

31. januar 2023
Superhero academy grafisk design av mads mæland
Superheltskolen, grafisk design av Mads Mæland

Resultatene for første runde i 2022 med produksjonsstøtte til prosjekter for TV- og strømmetjenester er klare. Blant de tre norske prosjektene som mottok støtte finner vi to serier for barn og en dokumentar. Cinenord mottok € 500 000 til sesong tre av Karsten og Petra, Seefood TV mottok € 500 000 til sesong to av Superheltskolen, mens Artic Light fikk € 75 174 til sitt prosjekt Skal hilse fra naturen.

Karsten og petra foto cinenord
Karsten og Petra, foto: Cinenord

Karsten og Petra – 500 000 euro i tilskudd

Det er endelig klart for ny sesong med den kjente duoen Karsten og Petra sammen med deres kosebamser Frk Kanin og Løveungen. Det er ikke bare en ny sesong vi kan glede oss til, men også en helt ny rollebesetning. Karsten og Petra er bestevenner som går sammen i Duestien barnehage. Vennskap, lek og trygghet er fundamentet i denne serien, og vi følger med på hvordan det er å gå i barnehagen og oppleve ting for aller første gang.

Det store skriveteamet har bestått av en rekke erfarne manusforfattere som sammen har utviklet manuset for sesong 3 av den kjente barneserien: Linda May Kallestein, Arne Lindtner Næss, Ragnhild Tronvoll, Tomas Solli, Vegard Steiro Amundsen og Ulrikke Falch. Regien er ved Hanna Besirevic og Marianne Sand. Produsenter er Silje Hopland Eik, Victoria Mølleskog og Ann Christin Siljan. Serien er en samproduksjon mellom Cinenord AS, Do Productions og Underdog.

Produsent Silje Hopland Eik uttrykker sin glede over å ha mottatt MEDIA-tilskudd: “Kjempeglad! Vi ser det som en stor ære å motta MEDIA-støtte i en så tøff konkurranse med de beste i Europa. Spesielt glad ble vi for at EUs MEDIA-program anerkjenner Karsten og Petra som et viktig kulturprodukt for barn.”

Superheltskolen – 500 000 euro i tilskudd

Superheltskolen er en actioncomedie om livet på en internatskole for barn med ekstraordinære krefter som skal sendes på NRK Super. Superheltelevene sliter med gjenkjennelige hverdagslige utfordringer – Hva skjer når man bryter regler? Er det flaut å være forelsket og hvordan kurerer man høydeskrekk? Dramatikk og komikk går hånd i hånd når klassekameratene blir satt på prøve i en ny sesong av denne spennende actionkomedien.

Serieskaper er Are Valle Skjelvan. Regien er ved Andrea Eckerbom og Torstein Bjørklund. Manusforfatterlaget består Birgitte Wegener, Kyrre Holm Johannessen, Astrid Urdal, Rebecca Wexelsen, Eirik Moen Holsve og Julie Igrens. Serien produseres av Aleksander Herresthal og Trine Dommarsnes Stubberud for Seefood TV AS.

Utviklingsprodusent ved Seefood TV, Nina Wikstøl, sier: “Tilskuddet fra Kreativt Europa MEDIA er veldig stort for oss, spesielt siden dette er første gang vi søker ordningen. Støtten er helt avgjørende for at vi nå kan greenlighte prosjektet. Superheltskolen er en norsk serie, men vi har bevisst forsøkt å lage en serie som er grenseløs med tanke på sin tematikk og geografi, slik at den kan distribueres internasjonalt. Vi er glade for at Kreativt Europa MEDIA ser at prosjektet har nettopp denne kvaliteten. Tilskuddet gjør at vi kan realisere en spennende serie som alle barn, på tvers av landegrenser, skal kunne kjenne seg igjen i.”

I desember 2022 ble det klart at tyske ZDF Studios går inn som samprodusent og global distributør på serien som etter planen går i opptak i starten av februar.

Skal hilse fra naturen foto asgeir helgestad arctic light
Skal hilse fra naturen, foto: Asgeir Helgestad, Artic Light

Skal hilse fra naturen – 75 174 euro i tilskudd

Dokumentaren Skal hilse fra naturen følger en norsk filmskaper som involverer seg i livet til biene på gården der han bor, reinsdyr på høyfjellet og et lundefuglpar i havgapet. Dette er en historie om relasjoner mellom det små og det store i naturen, om kjærlighet, nærhet, styrke og skjørhet.

Manus er ved Anne Elvedal, regien står Asgeir Helgestad for – han er også filmens produsent sammen med Ageliki Lefkaditou. Filmen er en samproduksjon med Tyskland mellom Artic Light AS og Doclights GmbH. Den mottok nylig produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt.

«Vi er utrolig glade for støtten vi har fått fra Kreativt Europa MEDIA. Intensjonen vår med filmen er å skape empati, og en dypere forståelse av og respekt for alle andre vi deler planeten med. Derfor er tilbakemeldingen om prosjektets samfunnsrelevans og potensial til å engasjere et internasjonalt og yngre publikum ekstremt viktig for oss.» sier Asgeir Helgestad, regissør/produsent og Ageliki Lefkaditou, produsent i Artic Light AS.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!