Nyheter

Maria Ekerhovd mottar Eurimages-pris

Produsent Maria Ekerhovd mottar Eurimages Co-Production Award, for sitt arbeid med internasjonal samproduksjon.

24. november 2021
Maria ekerhovd paul amundsen (002)
Foto: Paul Amundsen

Eurimages Co-production Award er en pris som løfter frem internasjonalt co-produksjon og betydningen dette har for bransjens utvikling. Ekerhovd mottar prisen for sin rolle som produsent på en rekke co-produksjoner, flere av disse er støttet av Eurimages. Det er første gang at en norsk produsent mottar denne prisen.

Maria Ekerhovd etablerte Mer Film for 10 år siden, og har siden produsert 10 spillefilmer og en rekke co-produksjoner, deriblant Flugt som nylig ble nominert til European Film Awards. For øyeblikket er Ekershovd i produksjon med Krigsseilerne (regi Gunnar Vikene) og La elva leve (Ole Giæver). Vi vil også etter hvert få se co-produksjonene More than Ever (Emily Atef) og Kalak (Isabella Eklöf). Mer Film har et sterkt fokus på internasjonalt samarbeid og finansiering. Selskapet har også et eget talentprogram for nord-norske filmskapere og driver eget distribusjonsselskap, Mer Filmdistribusjon.

Eurimages Co-production Award deles ut under European Film Awards den 11. desember. Der vil også Gisle Tveito motta prisen for sitt lydarbeid på De Uskyldige, også denne produsert av Maria Ekerhovd og Mer Film.

Les mer

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!