Nyheter

Los Bando med EFA-nominasjon!

Filmbin og Los Bando er en av tre filmer nominert til European Film Award – Young Audience Award.

22. februar 2019
Los bando immortal 1920x1080

Nylig annonserte EFA at Los Bando er en av tre filmer som er nominert til Young Audience Award, sammen med Fight Girl (NL) og Old Boys (UK). De tre filmene skal vises i 55 byer i 34 europeiske land, hvor deltakende ungdom skal se og diskutere europeisk kvalitetsfilm. De samme ungdommene skal være med å kåre vinneren den 5. mai. Fra 6. mai er de tre nominerte filmene tilgjengelige på VOD i 34 land.

Filmbin har gjort stor internasjonal suksess med Los Bando siden filmen startet sin internasjonale reise på Berlinalen i 2018. Det siste halve året har filmen vunnet over 15 internasjonale priser, blant annet den gjeve publikumsprisen på verdens største filmfestival for unge, Cinekid i Amsterdam. Los Bando ble i fjor høst også tatt inn i MEDIAs tilskuddsordning for kinodistributører (selektiv distribusjon). Filmen mottok i 2016 MEDIA-støtte gjennom ordningen Utviklingstilskudd for enkeltprosjekt.

Los Bando er basert på et originalskrevet manus av Arild Tryggestad. Regi er ved Christian Lo, og filmen er produsert av Filmbin ved Trine Aadalen Lo og Nicholas Sando.

Les mer om EFA Young Audience Award.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!