Nyheter

International Co-Productions in Early Stages: Navigating the Legal Aspects

Invitasjon til panelsamtale under Industry@Tallinn & Baltic Event 23. november kl. 11 CET.

16. november 2022
Epi media i@t&be session square – redigert

Samtalen arrangeres av de baltiske og skandinaviske MEDIA-deskene i samarbeid med Erich Pommer Institut. Den kan følges online på: industry.poff.ee eller for de som er til stede i Tallinn på Nordic Hotel Forum. Meld deg på her.

Den tidlige fasen av samarbeid – samutvikling, er fortsatt ganske ny. Vi inviterer derfor til en panelsamtale som vil fokusere på de juridiske aspektene ved samutvikling, og foreslå beste praksis og avtaler produsenter bør inngå, eller unngå, i løpet av denne fasen.

Advokaten Guido Hettinger, som har internasjonal erfaring innen det audiovisuelle feltet, går dypere inn i tematikken. Deretter følger mer praktiske innspill fra den erfarne finske produsenten Hanna Hemila (Handle Production). De mottok midler i den første runden av MEDIA-co-development ordningen som ble lansert av Creative Europe MEDIA i 2021. Diskusjonen mellom Hanna og Guido vil spinne rundt deres egne erfaringer, og vil forsøke å dekke ulike aspekter og praktiske forhold i tidlige faser av en samproduksjon.

Epi media i@tbe session (003)

Guido Hettinger
Advokat og grunnlegger av det tyske advokatfirmaet Brehm & v. Moers. Ved kontoret i Frankfurt er han ansvarlig for opphavsrett og medielovgivning. Guido gir råd til produsenter av kjente TV-programmer og serier, samt produsenter av spillefilmer om finansiering og juridisk strukturering av deres produksjoner og om rettighetsklarering og distribusjon. Han holder jevnlig forelesninger om juridiske spørsmål om film- og dataspillproduksjon og er foreleser ved Darmstadt University of Applied Sciences og ved RheinMain University of Applied Sciences.

Hanna Hemila
Finsk filmprodusent og regissør hvis karriere spenner fra vinneren av International Critics Award på den 64. filmfestivalen i Cannes, Le Havre (Aki Kaurismäki), til den prisvinnende familiefilmen Pelicanman (Berlinale/Kinderfilmfest 2005), flere dokumentarer, animasjoner, og multinasjonale samproduksjoner. Hanna debuterte som regissør med den finsk-amerikanske dokumentarfilmen om butleren til Ingrid Bergman, Paavo, a Life in Five Courses. I 2015 produserte, co-skrev og co-regisserte hun Moomins on the Riviera, en animasjonsfilm basert på de ikoniske Mummi-karakterene av Tove Jansson. Hanna mottok den finske statens kunstpris i 2001 og ble nominert til den nasjonale filmprisen Jussi for Pelicanman i 2005.

Erich Pommer Institut (EPI) er en av de ledende leverandørene av profesjonell opplæring i det tyske og europeiske medielandskapet og en uavhengig industri-tenketank. Grunnlagt i 1998, er deres oppgave å raskt identifisere gjeldende utvikling i den audiovisuelle industrien så vel som utfordringer i den digitale verden, og tilby programmer som møter disse utfordringene samt følge mediefagfolk i deres neste karrieretrinn. Programmene deres fokuserer på medievirksomhet, medielovgivning og teknologi, og støttes og finansieres av sterke nasjonale og internasjonale partnere.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!