Nyheter

Helium til Festival de la Fiction

Den MEDIA-støttede barne- og ungdomsserien Helium får sin verdenspremiere på Festival de la Fiction de La Rochelle.

29. august 2018
Photo 1 helium 300x400
Helium (foto: Fabelaktiv)

Barne- og ungdomsserien Helium er tatt ut til det europeiske konkurranseprogrammet ved seriefestivalen Festival de la Fiction, sammen med Heimebane og En natt. De norske seriene er tre av ti produksjoner i det europeiske konkurranseprogrammet. Festivalen finner sted i La Rochelle 12.-16. september, og er en viktig møteplass for fransk TV-produksjon. Den 15. september blir det verdenspremiere for Helium, som tidligere i år mottok produksjonstilskudd fra MEDIA.

Helium er et feelgood humordrama om 12 år gamle Martin som forelsker seg i Delia, men som får «heliumstemme» hver gang han prater med henne. Martin forsøker å framstå så normal som mulig for Delia, men jo mer han forsøker, jo lenger bort fra henne skyves han. Serien er en produksjon av Fabelaktiv for NRK Super, og retter seg mot målgruppen 9 – 12 år. Norsk premiere er lørdag 1. september. Det er Arild Halvorsen som produserer serien for Fabelaktiv. Regi er ved Liv Karin Dahlstrøm og manus er skrevet av Trond Morten Venasen og Morten Hovland.

Helium mottok produksjonstilskudd på € 254.500 fra MEDIA tidligere i år, og har også mottatt 4 millioner kroner i produksjonstøtte av Norsk filminstitutt. Serien har et totalbudsjett på 21 millioner kroner.

Les mer om festivalen Festival de la Fiction de la Rochelle

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!