Nyheter

Håp tildelt Europa Cinemas Label

Regissør Maria Sødahl og Motlys mottok prisen Europa Cinemas Label for filmen Håp under filmfestivalen i Berlin.

29. februar 2020
B12c26f1 4bcf 45a6 aa49 f7484bf0dfcf
Håp (foto: Manuel Claro/ Motlys)

Håp deltok nylig i Panorama-seksjonen under Berlin filmfestival, der den mottok Europa Cinemas Label Award.

Dette er en pris som gis av det MEDIA-støttede nettverket Europa Cinema, som består av 214 europeiske arthouse-kinoer. Prisen tildeles en europeisk film som er vises i Panorama-seksjonen i Berlin, Directors’ Fortnight i Cannes, East of the West og konkurransen i Karlovy-Vary, hovedkonkurransen i Locarno og Venice Days i Venezia. Med Europa Cinema Label vil Håp motta markedsføringsstøtte og økt synliggjøring gjennom Europa Cinema.

Om Håp
Hva skjer med kjærligheten når en kvinne midtveis i livet får tre måneder igjen å leve? Anja lever med samboeren Tomas i en storfamilie med felles barn og stebarn. På Lille Julaften får hun en uhelbredelig diagnose. Alene med sorgen og redselen, erkjenner Anja nødvendigheten av Tomas sin fulle hjelp og støtte. I løpet av en juleuke kastes paret inn i et lynkurs i gjensidig tillit og felles kamp for å takle en uventet og for tidlig død. Kan de i denne krisen lære å elske hverandre igjen etter et langt samliv?

Maria Sødahl har både skrevet manus og regissert filmen, som innehar selvbiografiske elementer og erfaringer fra sitt eget liv. Håp hadde verdenspremiere ved Toronto International Film Festival og filmen har siden mottatt svært gode tilbakemeldinger. Sødahl som regissør har blitt beskrevet som “an artist of quiet, disciplined observance” (Screen Daily) og hennes regiarbeid som “a style that’s rigorously, disarmingly honest” (The Hollywood Reporter).

Håp er produsert av Thomas Robsahm for Motlys, i co-produksjon med Zentropa Sweden, Film i Väst and Oslo Pictures. Filmen er solgt til en rekke land, som Spania, Benelux, Ungarn, Tsjekkia, Slovakia og Sør-Korea.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!