Nyheter

Håp plukket ut til EFA Feature Film Selection 2020

Håp er er plukket ut til EFA Feature Film Selection 2020. Maria Sødahl og Motlys er dermed innstilt for nominasjon til European Film Awards.

18. august 2020
Hope håp andreabræinhovig stellanskarsgård 1©motlys photo agnetebrun
Håp (foto:Agnete Brun/ Motlys)

European Film Academy og EFA Productions har annonsert 32 filmer til årets EFA Feature Film Selection 2020. De utvalgte filmene er dermed innstilt for nominasjon til European Film Awards.

EFA vil utvide seleksjonen og innstille flere filmer til Feature Film Selection i september. Dette vil være filmer som skulle hatt premiere på kino eller festival innen 31. mai 2020, men som pga Covid-19 vil bli lansert på kino eller digital plattform innen utgangen av november 2020.

Frem til selve nominasjonene offentliggjøres den 7. november under Seville European Film Festival, skal de 3500 medlemmene av Det europeiske filmakademiet stemme på sine favoritter innen kategoriene beste film, best regissør, beste skuespiller, beste skuespillerinne og beste manus.

European Film Awards deles ut i Reykjavik 12. desember.

Håp er regissert av Maria Sødahl og produsert av Thomas Robsahm for Motlys, i co-produksjon med Zentropa Sweden, Film i Väst and Oslo Pictures. Filmen er solgt til en rekke land og mottok før sommeren tilskudd gjennom MEDIA i ordningen selektiv distribusjon, et tilskudd som skal gå til lansering på europeiske kinoer.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!