Nyheter

Gunda til IDFA

MEDIA-støttede Gunda, produsert av Sant & Usant og med regi av Victor Kossakovsky, er tatt ut til Masters-programmet til IDFA.

7. oktober 2020
Gunda sant usant
Gunda (foto: Egil Håskjold Larsen)

IDFA regnes som verdens viktigste dokumentarfilmfestival og foregår i år som en hybridfestival med visninger online og i Amsterdam i perioden 18. november – 6. desember. IDFA Forum vil foregå online i perioden 16.-20. november.

GUNDA er plukket ut til Masters-programmet til IDFA, som består av “18 titles from today’s auteurs of documentary cinema, whose renowned names and careers never disappoint.”

Om Gunda:
Vi deler kloden vår med mer enn en milliard griser, mer enn en milliard kyr og over tjue milliarder høns. I industrialiserte land tenker vi enten ikke på dem, eller overser det faktum at de også er bevisste vesener. Hva tenker de egentlig om oss? Hva ville de sagt til oss hvis vi skjønte språket deres? Kan vi forstå dem ved å åpne oss for dem og varsomt iaktta dem? Hva kan de lære oss?

Gunda er Victor Kossakovskys intenst personlige bestrebelse på å fornye vårt syn på selve livet, en meditasjon over mystikken som ligger i bevisstheten til alle former for liv, oss inkludert.

Gunda er produsert av Anita Rehoff Larsen og Tone Grøttjord-Glenne i Sant & Usant. Prosjektet har mottatt utviklingstilskudd fra MEDIA gjennom slate funding, og er ellers finansiert av Norsk filminstitutt, Fritt Ord, Artemis Rising Foundation, Empathy arts og Storyline Studios.

Les mer om Gunda

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!